Kevin Magnussen måtte udgå tidligt i sidste weekends løb i Bahrain. Nu ser Haas-holdet frem mod Sochi-banen i Rusland.
Kevin Magnussen måtte udgå tidligt i sidste weekends løb i Bahrain. Nu ser Haas-holdet frem mod Sochi-banen i Rusland. Foto: VALDRIN XHEMAJ

Kevin Magnussen har fået en godkendt start på sit nye Haas-hold, hvor han i vinter overtog sædet fra mexicanske Esteban Guiterrez. Den 24-årige dansker høstede holdets første point, da han kørte en 8.-plads hjem i Kina. Dermed har han allerede gjort det bedre end sin forgænger, der forlod holdet med et stort 0 på point-kontoen.

I et interview med Formula1.com fortæller teamchef for Haas, Guenther Steiner, om, hvorfor de hentede Magnussen ind.

»Esteban scorede ingen point sidste år, og vi kunne ikke have en kører, der ikke leverede. Der måtte ske noget,« siger han og fortsætter:

CHINA FORMULA ONE GRAND PRIX

»Vi kendte allerede Kevin, fra da vi talte om en kontrakt sidste år, og der er ikke mange kørere i hans liga. Så det tog ikke lang tid at vælge ham,« siger han.

Kevin Magnussen er i gang med sin tredje sæson som Formel 1-kører, og forventningerne er dermed begyndt at blive høje til den unge dansker. På Haas-holdet konkurrerer han med den noget mere rutineret franskmand, 31-årige Romain Grosjean, der sigter efter en muligt Ferrari-sæde i næste sæson. Den duel står lige nu uafgjort, efter Kevin Magnussen udgik i det seneste løb i Bahrain, hvor Grosjean modsat scorede sine første point i sæsonen med sin 8.-plads.

Guenther Steiner er dog ikke nervøs for, at Kevin Magnussen laver mange flere fejl i sæsonen.

»Vi tror på, at begge kørere har lært og er blevet bedre af deres fejl fra tidligere. Men vi har også mange fejl her på Haas-teamet, så de passer perfekt ind,« siger han til Formula1.com.

628

Kevin Magnussen kan igen skyde sig foran Romain Grosjean i den interne Haas-duel om ni dage, når Formel 1-cirkusset besøger Sochi i Rusland.

Her er danskeren positiv i forhold til at kunne score nye point til det amerikanske hold.

»Vi fik kørt nogle gode omgange. Det var en god test i dag. Der burde være nogle interessante ting i vente i de kommende løb,« sagde Kevin Magnussen i en pressemeddelelse efter midtugens test af raceren i Bahrain.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.