Et sølle point.

Så meget manglede Danmark for at forsvare verdensmesterskabet ved hold-VM i speedway lørdag aften på Marketa Stadion i Prag.

Men i finalens allersidste heat kørte Polens Jaroslaw Hampel guldet hjem til polakkerne foran et ellers bravt kæmpende dansk mandskab.

I stedet måtte holdet med Niels-Kristian Iversen, Nicki Pedersen, Kenneth Bjerre og Michael Jepsen Jensen nøjes med VM-sølv.

Således var alt helt lige mellem Danmark og Polen indtil finalens 20. og sidste heat, hvor begge hold stod noteret for 32 point.

Her så var det op til 21-årige Michael Jepsen Jensen at hente VM-titlen hjem til Danmark for anden gang i træk. Det lykkedes desværre ikke for danskeren, der startede heatet fra den yderste startposition med polakken på indersiden. Og her var rutinerede Jarolaw Hampel altså for stærk.

- Det er utrolig skuffende, men tillykke til Polen, de er et godt hold. Men det er rigtig ærgerligt, for vi var kommet her for at vinde, sagde en slukøret Niels-Kristian Iversen efter finalen til løbets stadion-speaker.

Finalen blev helt som ventet en tæt duel mellem Danmark og Polen om guldet med Australien på tredjepladsen, mens værterne fra Tjekkiet slet ikke kunne følge med.

De to forhåndsfavoritter skiftedes aftenen igennem med at køre heat-sejre. Danmark var dog i en periode foran polakkerne, indtil Nicki Pedersen fik en gylden chance for at skabe det, der kunne have været et afgørende forspring. 

Men her gik danskerens cykel desværre i stykker, og dermed kom de senere verdensmestre helt op på siden af Danmark igen.