Det danske speedwaytalent Martin Steen Hansen er på benene igen efter et styrt, der var så voldsomt, at lægerne lagde ham i kunstig koma.

Den 21-årige styrtede voldsomt ved træning på speedwaybanen i Grindsted og blev indlagt på Odense Universitetshospital.

Selvom Martin Steen Hansen er kommet ordentligt ud af koma og ikke længere er i kritisk tilstand, så har styrtet sat sine spor.

To mindre blødninger i hjernen, fire brud i ryggen og i øjeblikket har lidt bevægelighedsvanskeligheder i venstre side, skriver JydskeVestkysten, der har mødt speedwaykøreren i hjembyen Holsted.

Martin Steen Hansen.
Martin Steen Hansen. Foto: sportxpress
Vis mere

Undervejs i sin indlæggelse var lægerne ikke sikre om, hvorvidt han ville overleve. Alligevel er han nu, 10 dage efter ulykken, på benene igen.

»Jeg ved, at jeg har været ekstremt heldig. Vi ser desværre en del grimme ulykker i vores sport, men den besked har jeg ventet på så længe. Jeg er ikke så meget til sygehuse,« siger Martin Steen Hansen i JydskeVestkysten.

Speedwaykøreren er færdig for denne sæson, men regner bestemt med at være tilbage på speedwaybanerne igen næste år.

»Speedway er bare en stor del af mig, og det skal det blive ved med at være. Jeg ved, at jeg ikke kommer på cyklen mere i denne sæson, men jeg vil tilbage. Det er 100 procent sikkert,« fortæller han i en yderligere artikel med JydskeVestkysten.