Den danske IT-mand og racerglade David Heinemeier Hansson har valgt at tage tilbage til USA for at køre racerløb.

Det sker efter, den 38-årige dansker er blevet droppet til 24-timers løbet Le Mans og andre VM-løb. David Heinemeier Hansson er ellers blandt de bedste ’gentlemans kører’ i verden.

Derfor har han fundet ny bil til den kommende sæson i USA, hvor han bliver den tredje danske kører i det amerikanske sportsmesterskab. De to andre er Jan Magnussen og Christina Nielsen, der hver for sig er forsvarende mestre i hver sin GT-klasse.

David Heinemeier Hansson kommer i den kommende sæson til at køre Lexus sammen med briten Jack Hawksworth.

Trods en indtil nu succesfuld karrierer, så har David Heinemeier Hansson endnu ikke opnået status som platinum- eller guldkører, og derfor kan danskeren ikke være med på sit gamle hold, det schweiziske team Valliante Rebellion, som til næste sæson gør comeback i den store LMP1 klasse.

I stedet har Valliante Rebellion hyret to tidligere topnavne, som er Andre Lotterer og Neel Jani, begge to tidligere Le Mans-vindere.

Hvis den 38-årige danske IT-mand skal have mulighed for at køre Le Mans i den næste sæson, så skal han altså ud af finde en ledig plads i LMP2-feltet, hvor sølvkører, som er David Heinemeier Hansson status, kan være ombrod.

Tidligere har David Heinemeier Hansson været med til at vinde GTE Am-klassen i Le Mans sammen med Nicki Thiim og Kristian Poulsen i 2014 for Aston Martin, og i det samme år blev han verdensmester i klassen med Kristian Poulsen.