Kevin Magnussen har endnu ikke sine 2016-planer på plads.
Kevin Magnussen har endnu ikke sine 2016-planer på plads. Foto: Claus Bech

Kevin Magnussen flirter ikke kun med Renaults nye Formel 1-team. Danskeren kan også have også en mulighed for en aftale om at komme ind i folden hos den tyske motorsports-gigant Mercedes.

Spillet om danske Kevin Magnussens fremtid kører fortsat på højtryk, selvom motorsports-sæsonen anno 2016 blot er få måneder fra at begynde.
Foreløbig har 23-årige Kevin Magnussen ikke sat sin underskrift på en kontrakt, og han sættes lige nu kraftigt i forbindelse med Renaults Formel 1-hold som afløser for Pastor Maldonado. Men Kevin Magnussen kan måske også have et andet og stærkt kort på hånden.

Det fortæller Kevin Magnussens far, racerkøreren Jan Magnussen, til BT.

MOTOR-RACING-PRIX/

»Der er ikke noget, der ligger fast. Men der er en konkret mulighed for Kevin om, at han kan køre DTM for Mercedes,« siger Jan Magnussen over telefonen fra USA, hvor han selv forbereder sig på sæsonens første løb for Corvette.

»Om Kevin vælger den eller ej, har jeg ikke noget at gøre med. Men jeg kan godt lide tanken om, at der er mere kød på det (muligheden, red.). At der så er rygter om nogle Formel 1-ting også, er rart nok, men du kan ikke bygge noget på dem,« siger Jan Magnussen.

Kevin Magnussen testede før nytåret Mercedes’ DTM-racer, der kører med i Tysklands højtrangerede sportsvognsserie. En serie, både Jan Magnussen, Kurt Thiim og Tom Kristensen har gjort sig i. Efter testen blev der spekuleret i, at Kevin Magnussen i 2016 kunne køre et år i DTM for Mercedes og samtidig være tilknyttet tyskernes Formel 1-hold som reservekører for den regerende verdensmester Lewis Hamilton samt tyske Nico Rosberg.

Kevin og Jan Magnussen.

Om der følger en reservetjans med til muligheden hos Mercedes, siger Jan Magnussen intet om. Men det var sønnens test, der fik tyskerne til at spærre øjnene op.

»Testen gik rigtig godt, og de var interesserede i ham. På grund af den test opstod der en mulighed for, at han kan køre DTM.«

»Jeg ved godt, at der er kommet andre ting frem med muligheder i Formel 1. Men hvor realistisk det er, skal jeg slet ikke kommentere på. Slet ikke på nuværende tidspunkt. Det hele er op til Kevin, og jeg synes, at det er hamrende spændende, og jeg håber det bedste for ham,« siger Jan Magnussen.

AUSTRALIA FORMULA ONE GRAND PRIX

Han fortæller, at han, som resten af Kevin Magnussens danske fans, går rundt og venter på godt nyt fra den tidligere McLaren-kører.

»Lige nu går jeg egentlig bare og venter på, at han ringer og siger, at han har fået en kontrakt i DTM eller et andet sted. Men sidste år lærte os alle sammen at få lidt styr på vores forventninger og egentlig være mere afslappede omkring det hele,« siger Jan Magnussen.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.