Fredag aften døde den 25-årige Formel 1-kører Jules Bianchi - ni måneder efter han mistede kontrollen over sin racer i Japan. Nu fortæller hans far, Philippe Bianchi, om det at miste sin søn alt for tidligt.

Franske Jules Bianchi mistede kontrollen over bilen og kørte grueligt galt i Japan for ni måneder siden. Siden da har han ligget på sygehuset - først i Japan og derefter i Nice i Frankirg. Men fredag aften døde han af de skader, han pådrog sig.

Familien håbede til det sidste, at han mirakuløst ville blive frisk, men langsomt stod det klart, at miraklet ikke ville indtræffe. Nu fortæller faderen om den store sorg, og om at forberede sig på det værste.

»Det var uudholdeligt, en daglig tortur. Nogle gange troede jeg, at jeg var ved blive gal, fordi jeg mener, at dette forløb var værre, end hvis han omkom direkte i ulykken. Vi kunne ikke hjælpe ham mere, end vi gjorde,« siger Philippe Bianchi ifølge Daily Mirror.

Faderen fortæller også, at han snakkede med sønnen om Michael Schumachers skiulykke, der indtraf i 2013. Skiulykken førte til, at Schumacher fik alvorlige hovedskader og lå i koma i 169 dage.

»Jules fortalte os, at hvis han blev udsat for en lignende ulykke som Michael Schumachers, ville han have svært ved at leve med det. Formel 1 var hans liv.«

Jules Bianchi er den første, der omkommer i en Formel 1-ulykke i 21 år. Han begyndte som testkører for Ferrari i 2011, inden han fik sin Formel 1-debut i 2013 for det russiske Marussia-team.