To legender: David Bedford, tidligere verdensrekordholder på 10.000 meter, og Wilson Kipketer.
To legender: David Bedford, tidligere verdensrekordholder på 10.000 meter, og Wilson Kipketer. Foto: Peter Fredberg

800 meter-legenden er klar til motionshalvmaraton i forbindelse med VM i København.

- Jeg løber selvfølgelig med. Og jeg glæder mig.

Sådan lyder det fra Wilson Kipketer, 39, én af de 25.000 'almindelig dødelige', der løber i hælene på VM-feltet på halvmaraton 29. marts 2014 gennem København. En af de største og mest spektakulære idrætsbegivenheder i Danmark nogensinde.

Sin generations suverænt største stjerne på 800 meter - i 13 år havde han verdensrekorden med 1.41.11 - var med sin ikoniske status med til at skaffe VM til dronningens by i kamp med fem andre kandidater. Og nu går han igen i spidsen.

- Jeg løber for mit velvære og nyder det. Når VM kommer til Danmark, vil jeg være godt forberedt. Ligesom de mange tusinde andre, siger han.

Wilson Kipketer arbejder i dag for den Monaco-baserede »Sport and Peace«. En organisation, der med sine initiativer kæmper for en bedre verden gennem idrætten. Han er desuden ambassadør for IAAF. Underviser trænere og i relationer mellem coaches og atleter.

- Jeg løb i 2011 for første gang New York City Marathon med »Sport and Peace« og løber igen maraton i 2013 i enten London eller New York, siger han.

DAFs direktør Jakob Larsen: - Med sit netværk og sin personlighed er Wilson en fantastisk talsmand for os.

DAF åbner 29. november kl. 10.00 for tilmeldingen til VM-motionsløbet. Læs mere her.

København havde torsdag besøg af IAAFs teknisk delegerede, den tidligere verdendrekordholder på 10.000 meter og direktør for London Marathon, David Bedford. VM får start og mål ved Christiansborg Slot og bringer løberne gennem Københavns downtown. Call room er på Børsen.

- Ruten er flad og hurtig og med høje bygninger på begge sider af vejen beskyttet mod vinden. Med lidt held bliver 29. marts 2014 en dejlig, kølig dansk forårsdag, siger David Bedford.

Bag gigantarrangementet står Dansk Atletik Forbund i samarbejde med Sport Event Denmark, Wonderful Copenhagen og Københavns Kommune.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.