William Morwabe gentog sidste års sejr i Danmarks ældste halvmaraton, BT Halvmarathon.

Den 28-årige kenyaner lå de første 18 kilometer i baghjulet på svenskeren Adhanom Abraham, men rykkede forbi ham tre kilometer før målet på Rundforbi Stadion på en stærk finish og blev en sikker vinder i 1.05.12 med en margin på 34 sekunder.

»Det var dejligt at være tilbage. Jeg kan lide løbet og stemningen og kommer gerne igen,« siger en glad William Morwabe efter et afventende taktisk løb.

Nogle uger om året har han base hos venner i Køge, atletikformanden Erling Worm og Sylvia  Kiberenge, og deltager i flere løb i Skandinavien.
I det daglige er han træner og ambassadør i ungdomsprojektet Running Relations, som har en camp i Ngong uden for Nairobi og arbejder med talentfulde løbere fra et af Kenyas største slumområder.

Jesper Trebbien Andersen, Sparta, var bedste dansker på tredjepladsen i 1.08.27.

»Et godt løb i fint løbevejr. Tiden blev nogenlunde, som jeg havde regnet med,« siger han.

Etioperen Roman Mengistu debuterede på halvmaraton i sit første løb uden for Etiopien og vandt  hos kvinderne i 1.13.26 med et forspring på næsten fire minutter til Nora Falaki.

»Jeg startede langsomt og forsigtigt, men løb hurtigere og hurtigre. I mit næste halvmaraton håber jeg at løbe 1.11,« siger hun.

Silvia Kiberenge blev treer i 1.17.51, mens sidste års vinder, Maria Sig, på fjerdepladsen blev bedste dansker i 1.18.27.

Kenyanskfødte Silvia Kiberenge kom til Køge som au pair. Inden da blev hun trænet af William Morwabe.