Abdi Hakim Ulad løb med overskud i den 45. udgave af E-løbet

Vinderen af Eremitageløbet 2013 var så suveræn, at han havde tid til at juble hele vejen ind over målstregen.

Abdi Hakim Ulad spurtede sig igennem den danske motionsklassiker hele 24 sekunder hurtigere end den nærmeste konkurrent, svenskeren David Nilsson. Og det var da også en oplagt og lykkelig vinder, der mødte BT efter de 13,3 hårde og kuperede kilometer i Dyrehaven.

- Det var en fantastisk rute, men den var meget lettere, end jeg havde troet, siger den 22-årige somaliskfødte Abdi Hakim Ulad om ruten i nationalskoven, der ellers byder på flere hidsige bakker.

Han var bare et enkelt sekund efter sin svenske konkurrent ved første mellemtid, men skruede så farten i vejret.

- Jeg fik et lille forspring oppe ved slottet. Jeg føler mig virkelig godt løbende, og jeg er i god form. Jeg løb under kontrol, siger han. Det unge løbetalent var 11 sekunder foran David Nilsson ved 10 kilometer og øgede altså hele vejen op til mål ved den røde port ved Hotel Fortunen. Vinderen er nu fast besluttet på komme tilbage og forsvare sin sejr til næste år. Han er blevet bidt af den unikke stemning omkring den danske motionsklassiker.

- Fra nu af vil jeg løbe med alle i løb. Jeg vil med i E-løbet hvert år. Der var en fantastisk stemning, og vi blev klappet hele vejen rundt. Det gav opbakning til at løbe videre, siger Abdi Hakim Ulad.