LØB NU har i samarbejde med opskrifter.dk hver uge en ny opskrift på menuen specielt til sunde løbere.

Type: Tilberedningstid ialt: 1 time 45 min
Arbejdstid ialt: 20 min

Få særtilbud på udstyr og events som MEDLEM+ på LØB NU her

Ingredienser:

  • 900 g kalkunbryst
  • 1 spsk reven citronskal
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 spsk olie
  • 2 fed hvidløg
  • 2 kviste frisk rosmarin
  • 1 tsk køkkensalt, peber

Kartofler:

  • 1 1/2 kg bagekartoffel
  • 3 røde peberfrugter
  • 75 g bacon
  • 2 spsk kapers
  • bordsalt
  • peber
  • 2 tsk paprika
  • 2 dl halvtør hvidvin
  • 2 dl grøntsagsbouillon

Fremgangsmåde:

1. Krydderierne og citronskal og -saft blandes og gnides på kalkunbrystet, som derefter lægges i midten af bradepanden. Dryp med lidt olie.

2. Kartoflerne skrælles, halveres på langs og lægges rundt om kødet.

3. Bacon og peberfrugt skæres i strimler. Bacon, kapers, peberfrugt, salt og peber drysses over kartoflerne. Bradepanden sættes midt i ovnen ved 225°C i 15 minutter.

4. Vin og bouillon hældes forsigtigt i, og det hele dækkes med folie, og varmen skrues ned til 175°C. Retten steger videre i ca. 1 time. Kødet skal hvile 10-15 minutter under folie, før det skæres i skiver.

Se mere på opskrifter.dk