LØB NU har i samarbejde med opskrifter.dk hver uge en ny opskrift på menuen specielt til sunde løbere.
Type: Tilberedningstid ialt: 1 time 45 min
Arbejdstid ialt: 20 min
Få særtilbud på udstyr og events som MEDLEM+ på LØB NU her
Ingredienser:
- 900 g kalkunbryst
- 1 spsk reven citronskal
- 1 spsk citronsaft
- 1 spsk olie
- 2 fed hvidløg
- 2 kviste frisk rosmarin
- 1 tsk køkkensalt, peber
Kartofler:
- 1 1/2 kg bagekartoffel
- 3 røde peberfrugter
- 75 g bacon
- 2 spsk kapers
- bordsalt
- peber
- 2 tsk paprika
- 2 dl halvtør hvidvin
- 2 dl grøntsagsbouillon
Fremgangsmåde:
1. Krydderierne og citronskal og -saft blandes og gnides på kalkunbrystet, som derefter lægges i midten af bradepanden. Dryp med lidt olie.
2. Kartoflerne skrælles, halveres på langs og lægges rundt om kødet.
3. Bacon og peberfrugt skæres i strimler. Bacon, kapers, peberfrugt, salt og peber drysses over kartoflerne. Bradepanden sættes midt i ovnen ved 225°C i 15 minutter.
4. Vin og bouillon hældes forsigtigt i, og det hele dækkes med folie, og varmen skrues ned til 175°C. Retten steger videre i ca. 1 time. Kødet skal hvile 10-15 minutter under folie, før det skæres i skiver.
Se mere på opskrifter.dk