Der går folk rundt derude, som har den måske eneste gode undskyldning for at droppe turen i fitnesscentret. De har nemlig allergi mod at træne.

Det skriver Businessinsider.

Allergien hedder motionsinduceret anafylaksi, og har man den, kan man få udslæt på kroppen, efter man har været fysisk aktiv. Den allergiske reaktion kan komme efter en løbetur eller en tur i fitnesscentret. I nogle tilfælde kan man få allergisymptomer blot ved at gå en tur.

LÆS OGSÅ: Er du gået død i træningen? Her er 10 vigtige råd, du bør følge

Andre symptomer på træningsallergi er rødmen, åndedrætsbesvær og i nogle tilfælde fordøjelsesproblemer.

At være allergisk overfor at træne er ligesom at være allergisk overfor alt muligt andet. Kroppens immunsystem producerer antistoffer mod noget, der ikke er der, hvilket forårsager symptomer som for eksempel udslæt.

Det estimeres, at omkring to procent af befolkningen i den vestlige verden lider af allergi mod at træne, så chancen for, at du har den, er ret smal. Hvis man overfører det tal til danske forhold, vil det sige, at over 100.000 danskere KAN lide af træningsallergi.

LÆS OGSÅ: Kasper blev udstillet som et svin på nettet: Så væltede det ind med pikante tilbud fra gifte kvinder

Men har man allergien, kan man holde den nede ved at ændre sin kost eller træne mindre og med mindre intensitet, end man plejer.

Se, dét er et træningsråd, som er til at forstå.