To nye Eremitageløbsspeakere står på ”Broen” over den lange slange af løbere i den 49. udgave af verdens ældste motionsløb søndag 8. oktober i Dyrehaven.

Det er rutinerede speakere, som ved, hvad det handler om, når de mange tusinde forventningsfulde Eremitageløbere passerer under dem og senere – godt trætte - løber i mål for enden ad bakken op mod Fortunen.

Speakerne Steen Walter og Cecilie Mathorne har selv flotte meritter i henholdsvis løb og triatlon.

Steen Walter er blevet nr. 2 i Eremitageløbet ikke færre end tre gange. I 2003 og 2004 blev han slået af Dennis Jensen og i 2010 af Morten Munkholm. Desuden har han to tredjepladser. Hans personlige rekord er 39.58.

Karrieren tæller også et nordisk mesterskab på 10.000 meter og danske mesterskaber på 1.500 meter og halvmaraton samt i cross, bl.a. fem på lang cross, deraf fire i træk fra 2004 til 2007.

»Det bliver sjovt at stå på den anden side i år og kigge ud over de mange løbere. Et smukt syn. Jeg glæder mig,« siger Steen Walter.

Cecilie Mathorne blev Europamester på Ironman i 2014 i Frankfurt for ikke-professionelle kvinder og har tre gange deltaget i VM på Ironman på Hawaii med top 5-placeringer i 2014 og 2015 for amatørerne.

I 2016 deltog hun i Eremitageløbet og gennemførte i 1.03 i et comeback efter et alvorligt styrt tidligere på året på cykel med 65 kilometer i timen ned ad et bjerg i Spanien.

Så sent som i søndags var hun speaker og opvarmer ved Friløbet, og hun står også for opvarmningen i Dyrehaven, hvor hun afløser legendariske Maj-Britt Nørgaard, som sidste år sluttede af i skoven efter 30 år og blev hyldet af løberne.

»Der er så meget historie gemt i Dyrehaven og Eremitageløbet. Det er en stor ære at blive udpeget til dette job,« siger Cecilie Mathorne.

Det er stadig muligt at tilmelde sig Eremitageløbet. Klik ind på www.elob.dk

Triatlonpigen Cecilie Mathorne er en ny stemme i skoven. ”Der er så meget historie gemt i Dyrehaven og Eremitageløbet. Det er en stor ære at blive udpeget til dette job,” siger hun. Vis mere