– Jeg elsker at løbe, og det er dejligt at løbe med folk med den samme passion. Sådan lyder det fra en af Danmarks bedste løbere, Henrik Them, efter lørdagens træningsløb på Eremitageløbsruten.

Henrik Them løb den 13,3 kilometer lange rute igennem på 5.10 minutter pr. kilometer på et træningshold, der var slået sammen med Blovstrød Løvernes hold tre. Den store nordsjællandske klub var lørdag formiddag i Dyrehaven med 200 løbere fordelt på ti hold.

– Glæden ved at løbe er den samme uanset alder og tempo, siger Henrik Them.

Søndag 21. september kl. 23.59 lukker tilmeldingen til årets E-løb søndag 5. oktober, så det er sidste udkald.

Tilmelding kan ske på www.elob.dk

Omkring 19.000 løbere er tilmeldt, når fristen udløber. Og meget mere er der heller ikke plads til på Dyrehavens stier og veje. For Søren Nexø Jensen fra Østermarie gav lørdagens “Test med Them” i Dyrehaven god formbesked.

– Jeg skal være med i E-løbet for 35. år i træk. Jeg har døjet lidt med en gammel knæskade, men knæet holdt. Jeg glæder mig til løbet om 14 dage. Der bliver nok lidt mere trængsel end i dag, siger den 55-årige bornholmske jubilar.

For Henrik Them, der tre gange er blevet nr. 2 i E-løbet, var det en let og hyggelig træning inden eftermiddages 18 kilometer. Hans store mål i den kommende sæson er at kvalificere sig til OL på maraton i Rio de Janeiro i 2016.