Nedtælling til årets største og festligste skovtur søndag 7. oktober

13,3 kilometer er den klassiske rundtur i Dyrehaven på, og en hidsig slutspurt er allerede sat ind.

Det gælder kampen om de sidste pladser i verdens ældste og Danmarks mest populære motionsløb søndag 7. oktober.

19.000 løbere er grænsen for deltagerantallet i den 44. udgave af BTs motionsflagskib, Eremitageløbet, og vi nærmer os hastigt loftet. Danmarks største og festligste skovtur har sine begrænsninger af hensyn til de godt 2.000 stykker hjortevildt inden for De Røde Porte og trafikken i Lyngby-området på E-dagen.

– Vi er stolte af, at Eremitageløbet år efter år tiltrækker så mange løbere, siger løbets grundlægger, hjertelægen Peter Schnohr.

– Vi fik i slutningen af 60erne idéen til et løb for sundhed og velvære og var glade for, at skoven åbnede portene for os, men vi havde ingen forestillinger om, at det skulle få så stort et omfang.

Eremitageløbet skød motionsbevægelsen i gang i 1969 og er stadig en magnet og inspirationskilde for nye og gamle løbere. 576.735 gennemførende løbere taler sit eget sprog. BTs sundhedskampagne i samarbejde med Københavns Idræts Forening og Københavns Skiklub er en af årsagerne til, at løb i dag er Danmarks største fritidsaktivitet.

KIF, KS og BT støtter økonomisk Naturstyrelsen i forbindelse med forbedringen af forholdene for naturen og biodiversiteten i det unikke klenodie, Dyrehaven er.

Vi nærmer os sidste udkald for årets løb. Læs mere og tilmeld dig her.

Eventuelle spørgsmål til E-løbskontoret på elob@ultimate.dk eller telefon 88 20 02 12 (mandag-fredag kl. 10.00-15.00).