Cyklen har før været under mistanke for at sætte mænds seksuelle helbred over styr.

Særligt erektionen har været genstand for bekymring på grund af sadlens tryk på kønsdelene, og det har måske fået færre mænd til at hoppe på cyklen hver morgen.

Men nu tyder resultatet af et nyt studie på, at der ikke er grund til bekymring, skriver det videnskabelige tidsskrift Elsevier i en pressemeddelelse ifølge Videnskab.dk.

Læs mere på Videnskab.dk: Tallene på bordet: Så meget sundere bliver du af at cykle

»Det er opmuntrende resultater for cyklister. Cykling er enormt fordelagtigt i forhold til hjerte-kar-sygdomme og har lav belastning på leddene. Vi tror på, at sundhedsfordelene for cyklister, som kører sikkert, med store længder opvejer sundhedsrisici ved cykling,« siger Benjamin Breyer ifølge pressemeddelelsen.

Han er professor ved Department of Urology ved University of California-San Fransisco og ledende forsker bag studiet.

Læs mere på Videnskab.dk: Hurtige cyklister lever længere

Han og det øvrige forskerhold har spurgt en stor gruppe mænd ind til selv den mindste detalje i deres cykelaktivitet og deres seksuelle funktion samt urin-funktion.

Dataene blev sammenlignet på tværs af sportsgrene med og uden såkaldt ‘perinealtryk’, altså tryk på mandens kønsdele.

Resultaterne viste, at cyklisters seksuelle helbred og urin-funktion generelt var på niveau med svømmeres og løberes.

Læs mere på Videnskab.dk: Lavt cykelstyr dræber kvinders sexlyst

Til gengæld var de adspurgte cyklister, der stod op i pedalerne mere end 20 procent af tiden, mindre tilbøjelige til at føle lamhed omkring kønsdelene, og det samme gjaldt for dem, der cyklede med cykelstyret i en lavere position end sadelhøjden.

Om denne følelse af lamhed kan været et tidligt tegn på fremtidige problemer, er ifølge studiets forskere noget, de vil kigge nærmere på.

Andre artikler på Videnskab.dk