Brystkræft ser ud til at være mere dødeligt for kvinder med silikoneimplantater. Sandsynligvis fordi kræften først bliver opdaget meget senere hos denne gruppe, viser nyt studie.

Kvindelige brystkræft-patienter med silikone-implantater har langt større risiko for at dø af kræften, end kvindelige patienter med helt almindelige bryster, viser et metastudie, som er publiceret i online-tidsskriftet BMJ, skriver medpagetoday ifølge Videnskab.dk.

Studiet viste, at brystkræftpatienter havde 38 procent større risiko for at dø af deres sygdom, hvis de havde implantater i forhold til, hvis de ikke havde.

Læs også på Videnskab.dk: Danske mænd er verdens mest brystfikserede

Den høje dødelighed blandt kvinderne med implantater, skyldes formentlig, at sygdommen først bliver opdaget på et senere tidspunkt hos denne gruppe.

- En bedre forståelse af påvisningen af brystkræft og overlevelsesmønstre efter en brystkræft-diagnose hos kvinder med implantater vil være en stor hjælp i forhold til at give klar information om konsekvenserne af brystforstørrelse til disse kvinder og deres læger, udtaler ph.d. fra Laval University i Quebec, Eric Lavigne, som stod bag det nye meta-studie.

At studiet er et meta-studie betyder, at forskerne analyserer tidligere studier på området.

- Det faktum, at implantater muligvis kan stå i vejen for en tidlig påvisning af brystkræft, er særdeles relevant og bærer vigtige kliniske og folkesundhedsmæssige konsekvenser med sig, siger Eric Lavigne.

Andre artikler på Videnskab.dk:

Frygt ikke pornos påvirkning af sex-livet

Mystisk lidelse gør vagina til lukket land

Kvinders lyst har skabt mandens store penis