Det er dårligt for din sundhed, når vægten går op og ned. Men et meget varierende træningsmønster kan også have en negativ effekt på din krop. Få 3 enkle tips til at holde din træningslyst oppe.

Yoyo-træning kan i værste fald øge øge din krops naturlige vægt − det vil sige den vægt, som kroppen naturligt søger at ramme. Årsagen er, at din krop ikke får mulighed for gradvist at vænne sig til udfordringerne. Samtidig går det mentalt også hårdt ud over motivationen at skulle trække sig selv op fra nul igen og igen.

Det optimale er at holde træningsmængden nogenlunde jævn. Her får du 3 gode tips til, hvordan du holder træningslysten oppe:

Twist din målsætning

Læg de store mål som „Jeg vil gerne tabe 15 kg” på hylden et øjeblik og fokuser på mindre mål som „jeg vil gerne gå en buksestørrelse ned”. Øg derefter gradvist målsætningen. Små sejre øger lysten til at blive ved.

Se også på fitliving.dk: Tab dig med den effektive 80-20-kur

Skift træningsform

Selv om du elsker zumba eller løb, så forkæl indimellem dig selv med andre træningsformer, ellers risikerer du at køre træt i favoritten og ende på sofaen.

Byg langsomt

Jo hårdere du starter, jo større er risikoen for skader, og at du løber tør for gåpåmod. Start roligt, så træningen bliver en naturlig del af din livsstil frem for en dille.

Se også på fitliving.dk: Løb dig fri fra stress

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.