Lyt til artiklen

Intern familiefejde udspillede sig under dagens E-løb - og 85-årige Finn Kristiansen har nu håneret over barnebarn.

- Jeg har været for hård ved mig selv, kan jeg mærke.

Sådan lød det fra 85-årige Finn Kristiansen, da han i tiden 2 timer og 7 minutter krydsede målstregen ved årets Eremitageløb.

Den seje oldefader fra Thorsminde stillede op i spidsen for fire generationer, hvilket er første gang i E-løbets historie.

De 13,3 km gennem den smukke Dyrehave nord for København løb han således sammen med datteren på 60 år, barnebarnet på 39 og to oldebørn på 14 og 11 år. En rute, som de fra starten havde aftalt ikke at løbe i samlet flok, da de hver især lagde forskelligt tempo for dagen.

Men det afholdt dog ikke oldefar Finn fra at gå op i at opnå et godt resultat. Hans barnebarn, 39-årige Thomas Mørk, havde nemlig proklameret, at han ville løbe dobbelt så hurtigt som sin oldefar.

Det kunne Finn Kristiansen imidlertid ikke have siddende på sig, så han gav den fuld gas under den kuperede rute, og kom også i mål i pænt tempo.

Og med et slip på bare et minut lykkedes det ham lige akkurat at få håneretten over barnebarnet.

- Thomas kom i mål på 1 time og fire minutter, så han fik mig ikke. Det var det, jeg tænkte på ude på ruten. Men jeg kan altså mærke, at jeg har været for hård ved mig selv. Det holdt hårdt, siger Finn Kristiansen, der stærkt forpustet blev modtaget af barnebarn og oldebørn ved målstregen.

Om det var anstrengelserne værd at vinde væddemålet, er Finn Kristiansen dog ikke i tvivl om.

- Ja! Og jeg gør det gerne næste år igen.