Lyt til artiklen

Den 62-årige supermotionist fra Stenløse-Ølstykke Atletik og Motion, Anders Munch Madsen, hyldet efter sit maraton nr. 500

Som den første dansker løb den 62-årige supermotionist fra Stenløse-Ølstykke Atletik og Motion, Anders Munch Madsen, søndag maraton nr. 500. Jubilæet blev fejret med manér i et naturskønt og kuperet nordsjællandsk terræn i LøbeMagasinet Rudersdal Marathon, arrangeret af Tor Rønnow.

Anders Munch Madsen debuterede i Copenhagen Marathon i 1984. Og fra dén dag var han solgt til de klassiske 42,195 kilometer.

– Det sociale aspekt omkring træningen og løbene betyder meget, og det giver en god følelse i kroppen og sindet at presse sig selv. Jeg stresser af og finder ro i løbene, og jeg føler, de giver mig en bedre hverdag, forklarer han de mange løb.

Jubilæumsløbet havde deltagelse af 128 løbere. På sidste halvdel sluttede 12 klubkammerater fra SØAM sig til feltet.

– Jeg er overvældet over den fine tilslutning og den festivitas, man havde lavet, siger en glad og stolt jubilar.

Efter løbet blev der festet med champagne, øl, vand og kransekage, og rekordmanden blev fejret efter alle kunstens regler, som det sig hør og bør. Mere træt er han ikke, end han løber maraton nr. 501 på søndag i Idestrup på Falster.

I jubilæumsløbet deltog også Anders Munch Madsens datter, Birgitte. Det var maraton nr. 176, far og datter løb sammen. Mon ikke, det er en global familierekord.

Rudersdal Marathon var Georg Storchs maraton nr. 100 – og han blev Marathon Klub 100’s medlem nr. 65.

Et uundgåeligt spørgsmål til dagens mand, Anders Munch Madsen: - Hvornår stopper du?

– Jeg håber også at kunne maraton som 75-årig. Hvis helbredet forhindrer det, vil jeg cykle nogle gode, lange ture.