Alle kender det 45 år gamle Eremitageløb, der startede motionsbevægelsen. Nu kommer der også et løb i Dyrehaven med ski: Eremitageskiløbet.

Søndag 2. februar kl. 12 står Københavns Skiklub, Visit Norway og Naturstyrelsen for det første store danske langrendsløb med professionelt set-up.

Det bliver på knap 25 kilometer – fire omgange på en rundstrækning på seks kilometer – med start og mål ved Eremitageslottet.

Drømmescenariet er en Dyrehave dækket af sne. Men fortsætter gråvejret, foregår det på rulleski. Under alle omstændigheder afvikles løbet, der skal være en årlig tilbagevendende begivenhed den første søndag i februar.

Bliver løbet på rulleski, er der et loft på 100 deltagere, mens 300 skiløbere kan deltage, hvis der er sne.

– Vi håber at skabe en årlig skifest i Dyrehaven for både løberne og tilskuerne, som kan kombinere en søndagsudflugt med en seværdig og hastigt voksende sport, siger Henrik Kofoed Jacobsen, Københavns Skiklub.

Visit Norway har taget initiativet til eventen i skoven i samarbejde med KS og er inspireret af det berømte norske Birkebeinerløbet.

– Vi håber naturligvis på sne, men kan også klare os uden. Med arrangementet vil vi sætte fokus på sporten og de store løb i Norge, siger Henrik Verner Jensen, markedschef i Visit Norway.

– Dyrehaven er den perfekte ramme om et løb, som vi glæder os meget til. Man kan ikke få smukkere omgivelser.

Mere om løbet og tilmeldingen på www.ultimate.dk