Et af Danmarks bedste og mest traditionsrige gade- og landevejsløb løbes søndag 27. april for 35. gang

Knap har krudtrøgen lagt sig efter det gigantiske og imponerende halvmaraton-VM i København, før startskuddet lyder til det næste store halvmaraton.

BT Halvmarathon løbes søndag 27. april kl. 11.00 og er et af Danmarks bedste og mest traditionsrige gade- og landevejsløb over den populære godt 21 kilometer lange distance.

SNIKs forårsklassiker løbes for 35. gang med start i Kongens Lyngby og mål på Rundforbi Stadion i Nærum og bringer løberne gennem det smukke nordsjællandske område.

– VM har skabt halvmaratonfeber, og vi sætter alle sejl til for at skabe et arrangement på allerhøjeste niveau, siger løbsleder Klaus Kristiansen.

- Servicen er forbedret på flere punkter, og ruten er ubetinget en af Danmarks flotteste og hurtigste halvmaratonruter.

Mange af deltagerne i lørdagens VM-fest i København er allerede tilmeldt BT Halvmarathon om fire uger, og der forventes ekstra tryk på løbskontoret de kommende dage.

- De første 7.500 har tilmeldt sig, og traditionen tro bliver der udsolgt. For at give løberne optimale betingelser før, under og efter løbet har vi et loft på 10.000 tilmeldte, siger Klaus Kristiansen.

– Målet er at give løberne en totaloplevelse i en unik atmosfære. At skabe en event, som appellerer til både motionister og elite. Mange af Danmarks bedste løbere deltager i BT Halvmarathon, og der er flotte præmier at løbe om med 15.000 kr., 8.000 kr. og 5.000 kr. til de tre hurtigste mænd og kvinder. Desuden har vi flere og flottere lodtrækningspræmier, end man normalt ser, takket være en fantastisk sponsoropbakning.

Sidste år blev mændenes klasse vundet af marokkaneren Elasri Abderrrahim foran den tredobbelte E-løbsvinder Morten Munkholm, mens Sara Sig Møller vandt hos kvinderne med Louise Kunø på andenpladsen.

Vidste du i øvrigt, at det første halvmaratonløb på dansk grund var BT Halvmarathon (dengang hed det Copenhagen Nike Marathon). Det var i 1983.

Startstedet i BT Halvmarathon er på grund af byggeriet på den tidligere parkeringsplads ved Lyngby Storcenter flyttet et par hundrede meter fra Kanalvej til det store område ved ”Cirkuspladsen” på Firskovvej.

Et nyt, spændende tiltag er en stor sportsudstilling på Lyngby Torv ved Lyngby Rådhus, hvor nummerudleveringen også finder sted.

Expoen har åben torsdag 24. april kl. 12-19, fredag 25. april kl. 10-19 og lørdag 26, april kl. 10-16. Der er også nummerudlevering ved startstedet på Firskovvej på løbsdagen fra kl. 8.30.

I 25 år har BT kåret årets halvmaratonløbere. En mandlig og en kvindelig motionist, som har levet op til løbets idé, regelmæssig træning for sundhed og velvære.

Har du et emne til den ærefulde titel, så skriv inden 15. maj til journalist Peter Fredberg, fred@bt.dk

De to løbere hædres begge med BTs sølvfad og fejres ved en festlighed på BT.

Tilmeld dig og læs mere om SNIKs 35. BT Halvmarathon søndag 27. april på www.bthalvmarathon.dk

Eventuelle spørgsmål til løbskontoret på tlf. 88 200 212 (mandag-fredag kl. 10-15) eller mail@ultimate.dk