Karin Pagaard fra Måløv kåret som årets kvindelige Eremitageløber.

Karin Pagaard skrev sig ind i Eremitageløbets historie, da hun som motionist vandt i 1973 og ’74. Og nu gør hun det igen. Med kåringen som ”Årets kvindelige E-løber”.

Den 68-årige supermotionist fra Måløv er eksemplet på, at kærligheden til Dyrehaven og verdens ældste motionsløb aldrig ruster. E-løbet i år var hendes 37. i rækken.

”Jeg er helt paf. Jeg aner ikke, hvad jeg skal sige,” lød ordene fra en lettere chokeret, men også stolt Karin Pagaard, da hun hørte, at BT havde valgt hende ud af de mange tusinde kvindelige E-løbere.

Karin Pagaard var i sin tid håndboldspiller i Freja under den legendariske BT-journalist og håndboldtræner John Bjørklund, men droppede ud af håndbolden.
”Det var for hårdt. Jeg havde ikke fysikken på stregen. Derfor meldte jeg mig i Rødovre AC i 1972, og dér har jeg været lige siden,” siger hun.

Selv om hun har vundet KS Marathon fra Holte tre år i træk i starten af 70erne og flere andre løb, har konkurrencer i sig selv aldrig haft høj prioritet.

”For mig er det vigtigste løbeglæden og det sociale samvær i klubben. At komme ud i naturen sammen med andre mennesker er alfa og omega,” siger hun.
Karin Pagaard løber otte kilometer to-tre gange om ugen med sin mand, Jens Rasmussen, som kun én gang har misset festen i Dyrehaven i de 47 år og i 2009 blev kåret som årets mandlige E-løber.

De løber for Rødovre AC og er begge trofaste deltagere i det traditionsrige RAC Milen. 2. juledag løber de Søndersø Rundt ved Værløse, og 31. december gælder det træningsturen i Dyrehaven sammen med klubkammeraterne.

Sammen med årets mandlige E-løber, Gert Kærlin, 65, vinder i Dyrehaven i 1972 og ’77, hyldes Karin Pagaard i december ved en festlighed på BT med overrækkelsen af BTs sølvfad og et kunstværk af maleren og grafikeren Gorm Eriksen.

Årets E-løbere er valgt af løbsledelsen, Peter Schnohr og Anne-Lise Schjønning, KIF, Leif Sjøgren og Anders Melamies, KS, og Thomas Fischer og Peter Fredberg, BT.

Siden 1969 er E-løbet gennemført af 638.265 løbere, og søndag 9. oktober 2016 lyder startskuddet for 48. gang til verdens ældste motionsløb.

Andre læser også