Lars Fyhr, tv., og Rune Nortoft fra Albatros hylder adventurepioneren Thomas Thomsen, som stikker hovedet frem.
Lars Fyhr, tv., og Rune Nortoft fra Albatros hylder adventurepioneren Thomas Thomsen, som stikker hovedet frem.

Thomas Thomsen har været med fra starten på maraton-adventurebølgen i 1999, og arrangørerne af de unikke maratonoplevelser, Albatros Travel, gør nu den tidligere formand for Dansk Atletik Forbund til det første medlem af Albatros Adventure Hall of Fame.

Udnævnelsen fandt sted i forbindelse med Thomas Thomsens 80 års fødselsdag. Dog med den tilføjelse, at den først bliver officiel dén dag, han slutter.
Den gamle atletikkæmpe har været med til at arrangere 45 af de 59 adventuremaraton gennem årene og taget imod langt førstedelen af de 27.900 løbere, der er kommet i mål. Når The Great Wall Marathon på den kinesiske mur 20. maj afvikles for 18. gang, må han dog blive hjemme. Undskyldningen er acceptabel. Hans kone, Bodil, fylder 75 år.

Albatros Travels stifter og ejer, Søren Rasmussen, tog initiativ til det første adventuremaraton på den kinesiske mur, og senere er en række andre løb rundt om i verden kommet til.
I 1998 holdt Albatros møde i Idrættens Hus med DAF og BT, og få uger senere rejste Søren Rasmussen sammen med bl.a. Thomas Thomsen og denne signatur til Kina for at finde det stykke på verdens største bygningsværk, hvor løbet skulle afvikles.

”Albatros spurgte, om det kunne lade sig gøre at løbe maraton på muren. Min første tanke var, at det var en vanvittig idé. Men på den anden side. Hvorfor ikke. Jeg har altid elsket udfordringer og at gå lige til grænsen. At adventureløbene skulle blive så stor en succes, havde jeg dog ikke haft fantasi til at forestille mig dengang,” siger Thomas Thomsen.

2.500 løbere fra 60 nationer er med i The Great Wall Marathon 20. maj, og Albatros har i 2017 fire andre adventureløb på kalenderen:
24. juni: The Big Five Marathon i Sydafrika - et løb blandt Afrikas storvildt.
26. august: The Petra Desert Marathon – et løb ind i fortiden i Jordan.
28. oktober: The Polar Circle Marathon – i det grønlandske snelandskab.
25. november: The Bagan Temple Marathon – blandt 2.000 buddhistiske templer i Myanmar (Burma).

Tidligere har man også arrangeret The Great Tibetan Marathon i Ladakh, Kilimanjaro Marathon i Tanzania og Karen Blixen Marathon i Kenya.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.