Abdi elsker Dyrehaven - Jeg er med hvert år fra nu af, siger den lykkelige E-løbsvinder

Abdi Hakim Ulad, dansk atletik nye stjerneskud, har fået smag for Dyrehaven.

- Du kan godt regne med, at jeg er med hvert år fra nu af. Et fantastisk løb på en meget varieret rute. Jeg har aldrig oplevet en bedre stemning, siger den 22-årige somaliskfødte E-løbsvinder med et stort smil.

- I mange andre løb tænker man: Tre kilometer igen. Åh, nej, jeg orker det ikke. Men her bliver man båret frem. Og jeg nød det. Det føltes lettere, end jeg havde troet.

Abdi Hakim Ulad vandt i den fornemme tid 40.12 og slog svenskeren David Nilsson med 23 sekunder. Johan Damkjær, AGF, blev treer i 41.15, mens de sidste tre års vinder, Morten Munkholm, Aarhus 1900, måtte se sig henvist til fjerdepladsen i 41.58.

- Jeg fik et hul efter slottet, men efter syv kilometer kom David Nilsson op. Han er en stærk løber. Vi fulgtes ad til ni kilometer, hvor han måtte slippe. Hele tiden følte jeg, at jeg kontrollerede løbet. Og de mange tilskuere og opmuntringer gav ekstra overskud.

Abdi Hakim Ulad kom til Sandholmlejren som flygtning fra Somalia som 11-årig sammen med sin moster og hendes fire børn. I 2011 fik han dansk statsborgerskab.

- Min mor døde, da jeg var tre år, og min moster har været som en mor for mig. Vi bor sammen i Skælskør, siger han.

Han er HF-uddannet fra Nyborg Gymnasium og repræsenterer Korsør Atletik & Motion.

- Lige nu laver jeg ikke noget ud over at træne, men mit mål er at komme i gang med en uddannelse i historie og samfundsfag, siger han.

Abdi Hakim Ulad er dansk mester på 10.000 meter og vandt i år bronze ved U23-EM på 10.000 meter. Næste store mål er cross-EM til december i Beograd.

- Sejren her i Dyrehaven betyder meget for mig, siger han.