Stress, astma, kræft og mange andre sygdomme kan forebygges og helbredes med motion. Du kan vinde helt op til 10 år ekstra af livet ved at hoppe i løbeskoene jævnligt.

Det er ikke kun dit BMI, der kan have godt af en løbetur et par gange om ugen. Dit helbred kan optimeres, og du kan undgå adskillige sygdomme ved at motionere.

Tjek dit BMI, kalorieindtag og dit kondital på Løb Nu 

Resultaterne fra en undersøgelse af hjertelægen Peter Schnohr viste, at motionsløbere lever 8-10 år længere, end folk der ikke løber.

- Løb og anden fysisk aktivitet er meget vigtigt for at forebygge sygdomme som diabetes 2, forhøjet kolesterol og forhøjet blodtryk, hjertekarsygdomme, kræft, knogleskørhed, demens, depression og angst, siger overlæge Bente Klarlund.

Motion frem for medicin
Hvis man ikke er syg, men blot i risikozonen, kan motion stå i stedet for medicin og faktisk forebygge, at man rammes af livsstilssygdomme som diabetes og hjertekarsygdomme. Den såkaldte ’Østerbroundersøgelse’ viste ligeledes, at psykiske sygdomme som stress kunne nedsættes markant, hvis du motionerer.

- Vi ved, at man løb og motion er et godt middel mod depressioner. Når man er fysisk aktiv, bliver hormonerne påvirket i samme retning, som når man tager antidepressiv medicin. Derfor kan motion og løb i milde tilfælde stå i stedet for medicin. Men har man en reel depression, er det selvfølgelig vigtigt samtidigt at tage medicin, siger Bente Klarlund.

Del dine erfaringer med løb og sygdom i Løb Nu's debatforum
 
Løb forebygger
Løb har ligeledes en klar forebyggende effekt på flere former for kræft.

- Der er en beskyttende effekt ved at dyrke motion for at forebygge kræft. Især ved bryst-, tyktarms- og livmoderhalskræft har det en beskyttende effekt,” siger Morten Strunge Meyer, projektleder i Kræftens Bekæmpelse.

Det er ikke blot kræftpatienters fysiske helbred, der kan have gavn af løbeturen. Den psykiske effekt ved løb kan være en vigtig faktor i helbredelsen.

- At være ramt af kræft har ofte en stressende effekt, og for en patient kan det være svært at håndtere det stress. Løb kan derfor være stressnedsættende, og dermed kan kræftpatienter have gavn og glæde af det,” siger Morten Strunge Meyer.

Få dit personlige løbeprogram som MEDLEM+ på Løb Nu