Igennem de sidste 10 uger har bt.dk hver uge præsenteret 10 råd til at bevare motivationen, når du løber. Læserne har nu delt deres råd. Se listen over de bedste læserråd til at bevare motivationen her.

1. Løb sammen med andre
Spørg naboen, kammeraten, veninden, løbeklubben, skakklubben eller andre, om der ikke er nogle der vil løbe sammen med dig, det er som regel lidt nemmere at komme af sted når man har en aftale.

Det sociale har jo også en stor værdi.

2. Læs dig til inspiration
Køb en løbebog.

Markedet bugner af bøger, der guider dig til at træne dig op til alt fra en 30 minutters løbetur til en marathon. Der er derfor både til mænd og kvinder og børn og begyndere. Så det er bare om at løbe en tur i boghandlen.

3. Test din løbestil
Få lavet en løbestilsanalyse.

De forkerte sko, kan ødelægge både ben, knæ, hofte og fødder.

Dermed kan de forkerte sko, totalt ødelægge den glæde, der skal være til stede, ved motion.

4. Køb et pulsur
Et godt pulsur, kan være et hit. Det kan hjælpe dig til at træne efter pulsen og dermed blive en bedre løber.

Der findes pulsure i mange genre, og de mest tekniske er udstyret med både GPS, pulsmåler og kan lagre mange træningspas.

5. Meld dig ind i en løbeklub
Der er mange løbeklubber rundt om i landet.

At løbe sammen med andre kan være en stor motivationsfaktor. Så har man en fast aftale, og man ved, at man skal ned og mødes med nogle.

6. Meld dig til motionsløb
Er man til det, kan det være en stor motivationsfaktor at tilmelde sig et af de mange motionsløb, som der er i hele landet. Er du uerfaren løber, så start stille ud med en fem kilometer distance. På længere sigt kan du tilmelde dig en marathon.

En læser skriver: 'Jeg kunne ikke leve, uden det kick det giver, ved at stå blandt andre løbere, til sådan et motionsløb.'

7. Sæt dig et mål
Der er mange mål at nå. Du kan fx stile efter Idrætsmærket. Mærket kan du erhverve dig, hvis du gennemføre to af de tilmeldte motionsløb inden for et år. Det kunne for eksempel være B.T.s halvmarathon og Eremitageløbet inden for samme år.

Læs mere om Idrætsmærket her

8. Tænk på sundheden
En 62-årig læser fortæller, at det, der har holdt hende i gang som løber de sidste syv år, er tanken om, at det er afgørende for hendes sundhed.

9. Lyt til god musik
Musik er en rigtig god motivationsfaktor. Har du en iPod, en mp3-afspiller eller en mobiltelefon med musik, så læg dine favoritnumre over i den og tag den med på løbeturen.

Det giver ekstra motivation.

10. Sæt dig nye mål
Et citat fra en læser, der kan løfte smilebåndet og motivationen:

"Når man vinder, vil enkelte feste, men så tænker de få – allerbedste: 'Det at vinde er flot, men jeg ved også godt: Intet er som at jagte den næste!'"

11. Tænk dig glad
Din verden sidder oppe mellem dine ører.

Den dag, du ikke gider at løbe og synes, at alt er surt, skal du fremkalde de løbeture, der bare gik godt, hvor du følte, at det kørte for dig, og du var godt tilpas efter hjemkomsten.

Kald den gode oplevelse frem fra din hukommelse og sig til dig selv, 'nå, det var sådan, jeg gjorde for at få en god oplevelse – det vil jeg prøve igen.'

Hold fast i slutbilledet – den gode oplevelse - mens du fremkalder alle de positive enkeltheder fra turen. Det kan være vejret, blomsterne, din speed på et bestemt stykke, din afslappede løbestil, dine skønne tanker under vejs o.s.v., men husk ’kun de positive ting skal frem på din indre skærm’

Løb fra A - B
Lad være med at løbe i rundkreds. Sørg for at løbeturen tager dig fra A til B.

Tag toget til en station der ligger i en passende afstand fra dit hjem og løb hjem.

Få en, der alligevel skal ud og køre, til at sætte dig af igen i en passende afstand fra dit hjem.

Tag løbetøjet med på arbejde og løb hjem. Hvis du har mulighed for at gå i bad på dit arbejde, kan man forberede, så man dagen inden har rent tøj med. Så kan du dagen efter løbe på arbejde uden at skulle have en oppakning på ryggen.