Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Han debuterede i et løb med startnummer 14.888 og en tid i resultatlisten på 1.09.08 under navnet K.P. Frederik.

Begivenheden fandt sted 9. oktober 1988 i Eremitageløbet i Dyrehaven. I regn og efterårsblæst. Kronprinsen var 20 år og gjorde tjeneste hos Gardehusarregimentet i Næstved.

Små 30 år efter sit første løb med et startnummer på brystet inviterer kronprins Frederik mandag 21. maj 2018 til løbefest i Danmarks fem største byer i forbindelse med sin 50 års fødselsdag.

Frederik løber "one mile" i Aalborg, Aarhus, Esbjerg og Odense og en afsluttende ti kilometer i København/Frederiksberg. Og alle, der har lyst, kan løbe med.

Nok havde man en fornemmelse af, at det var en sporty og viljestærk prins, der løb de 13,3 kilometer i Dyrehaven, men ingen drømte dengang om, at han ville gennemføre en Ironman, det 90 kilometer lange, svenske skiløb Vasaløbet og en håndfuld maratonløb med en personlig rekord på 3.06.49 i Copenhagen Marathon i 1994. To gange gennemførte han New York City Marathon. Hans løb er da heller ikke gået internationale medier forbi.

Historien om det royale E-løb startede lidt tilfældigt med, at kronprinsen og delingen på 24 mand under en NATO-øvelse i en sen nattetime læste en BT-artikel om Eremitageløbet og fik idéen til at stille op i Dyrehaven.

Næsten ubemærket ankom de til Dyrehaven i Klampenborg, men tøjet, de havde på, var nu ikke særligt camouflerende. Alle mand var iført sort/hvide trøjer med falkehoveder, der var kendetegnet for 5. opklaringseskadron ved Gardesusarregimentet. Trøjerne var kronprinsens idé.

»Pyh... jo, det var et fedt løb, men nok lidt hårdere, end jeg havde regnet med på grund af de mange mennesker på ruten. Det var virkelig godt, og jeg er tilfreds med tiden. Et festligt løb,« sagde han i målet, mens han var omringet af holdkammerater og sikkerhedsfolk.

Andre læser også