Lyt til artiklen
Danmarks første Movemberløb fandt lørdag sted i Fælledparken i København, og blandt deltagerne i overskægsløbet, der satte fokus på mænds sundhed og kampen mod den mest almindelige kræftform hos mænd, prostatakræft, var den tidligere topløber, Gert Kärlin.

Den tidligere OL-deltager på 5.000 meter (München 1972) og dobbelte Eremitageløbsvinder (1972 og 1977) blev i maj opereret for prostatakræft.

– Det var helt naturligt for mig at løbe med, og jeg er meget glad for initiativet til Movemberløbet, siger han.

Gert Kärlin, 63, har været åben omkring sin kræftoperation, som er forløbet fint.

- Vi mænd er ikke så gode til at gå til lægen, men har man familiemedlemmer, der har haft prostatakræft, er det en god idé at gå til lægen og blive tjekket, siger han.

– Jeg havde aldrig været syg, så det kom som et chok for mig, at jeg havde prostatakræft. Heldigvis ser det ud til, at kræften er fjernet.

Gert Kärlin satte sig efter operationen som mål at deltage i Eremitageløbet, og han gennemførte 6. oktober det 13,3 kilometer lange løb i Dyrehaven for 33. gang.

Gert Kärlin løber for Herlevløberne og arbejder i Marathon Sport på Østerbrogade. Han var en af Danmarks bedste løbere i 70’erne, men den internationale karriere på topplan blev relativ kort. I skuffelse over ikke at blive udtaget til OL i Montreal i 1976, selv om han havde klaret kvalifikationskravet, sagde han stop.

Senere er det dog blevet til flere medaljer ved EM og VM for veteraner.

Movemberløbet  var arrangeret af den nystartede virksomhed MotionIByen i samarbejde med Københavns Idræts-Forening. Blandt deltagerne var flere nuværende og tidligere topløbere, som ville støtte den gode sag.

For Henrik Them var de to runder i Fælledparken en let og hyggelig træning inden søndagens cross-DM om Kongepokalen i Viborg.

Meget taler for, at Movemberløbet bliver gentaget næste år.