En smuk og spændende udfordring: 180 kilometer i den sydfynske natur

Sæsonens andet trin i nyskabelsen Den Danske Klassiker, cykelløbet Fyen Rundt over 180 kilometer, fyres af søndag 18. august.

Den Danske Klassiker tæller foruden det eventyrlige cykelløb i den storslåede fynske natur det 27 kilometer lange løb Esrum Sø Rundt søndag 25. august, det 103 kilometer lange mountainbikeløb Kongesporet ved Roskilde søndag 6. oktober og Gudenaa Open Water over 5,2 kilometer ved Randers. Sidstnævnte er afviklet i år og svømmes igen 22. juni 2014.

Gennemfører man de fire events inden for 12 måneder, får man tildelt Den Danske Klassikers medalje, diplom og en plads i klassikerens Hall of Fame.

Tilmeldingen til Fyen Rundt udløber 8. august, men på selve løbsdagen sættes 300 startnumre til salg.

Fyen Rundt så dagens lys i 1894. Det er Danmarks ældste cykelløb og det tredjeældste i verden. Løbet lå stille i perioder, bl.a. under verdenskrigene , så 2013-udgaven er nr. 103 i rækken.

Indtil 2001 deltog kun eliteryttere, og motionsryttere var henvist til andre løb, men nu samles både professionelle og amatører. Og arrangørerne venter op mod 2.000 deltagere i de forskellige klasser, der har start og mål ved Odense Idrætspark. I eliteklassen over 209 kilometer deltager den fynske OL-guldvinder Lasse Norman Hansen.

- Den Danske Klassiker er spændende og udfordrende og skaber opmærksomhed for dét, vi gerne vil stå for, siger Fyen Rundts projektleder, Sten Poulsen.

Samtidig afslører Sten Poulsen, at der arbejdes på et nyt skud på stammen i 2014. Et cykelløb, der for alvor lever op til navnet Fyen Rundt, nemlig et løb hele vejen øen rundt: 333 kilometer.

Læs mere og tilmeld dig Fyen Rundt på www.fyenrundt.dk

Og læs mere om Den Danske Klassiker på www.dendanskeklassiker.dk