Lyt til artiklen

Anna Holm Baumeister satte rekord i den niende udgave af Berlingskes Friløbet

København fik ben at vågne på, og 5.000 løbere fik den perfekte start på søndagen med en rask ti kilometer-runde gennem city.

Den niende udgave af KIFs og Berlingskes Friløbet fra Gunnar Nu Hansens Plads på Østerbro via en tur gennem Tivoli på sæsonens sidste åbningsdag og med mål på Østerbro Stadion var en flot nedtælling til næste års jubilæum.

For Anna Holm Baumeister blev løbet et sandt triumftog. Hun vandt i personlig rekord og i hurtigste danske tid i år, 33.59. Kun seks mandlige løbere var hurtigere end den 25-årige journalistpige fra Bornholm.

Anna Holm Baumeister havde selv den tidligere løbsrekord på 35.51 fra 2006.

– Det var en speciel oplevelse at blive taget imod af Tivoli-Garden, da vi løb ind i Tivoli. Jeg elsker også stemningen i København og på Østerbro Stadion. Dejligt at slutte på stadion, siger hun.

Anna Holm Baumeister ser nu frem til Eremitageløbet 6. oktober og et halvmaraton i Amsterdam to uger efter festen i Dyrehaven.

Michael Nielsen, Sparta, fuldendte sit hattrick med sin tredje sejr i træk hos mændene. 30.52 er hans hurtigste tid i Friløbet, men Rolf Knudsen har stadig løbsrekorden med 30.28 fra 2006. Se resultaterne på ultimate.dk

Europamesteren på 400 meter i 1946 i Oslo, Niels Holst-Sørensen, 90, startede Friløbet og overrakte præmierne til mændene, mens det nye stjerneskud på 400 meter, Nick Ekelund-Arenander, 24, dansk rekordholder med 45.50 og VM-semifinalist, overrakte præmierne til kvinderne. Det var første gang, den gamle og den nye mester mødtes, og det kom der en lang snak ud af.

– Det var spændende at møde Niels og høre ham fortælle om løb i 40erne. Han har prøvet alt det, jeg også gerne vil. Blandt andet at vinde medalje i EM, siger Nick Ekelund-Arenander, som selv løb med i Friløbet.

Ruten gennem København var afspærret, men alligevel blev en trafikofficial ramt af en bilist, som ikke overholdt reglerne. Officialen måtte en tur på stadestuen, mens politiet optog rapport.