Lyt til artiklen

En ismand bliver jernmand, når den mangeårige landsholdsback i ishockey, Thomas Johnsen, på søndag kaster sig over 3,8 km svømning, 180 km cykling og et afsluttende maratonløb over de klassiske 42,195 km i KMD Challenge Copenhagen.

Debuten i den ultimative test, Ironman-distancen er, minder ham om de gange, han har stået over for slutspillet i ishockey.

- I hovedet og kroppen har jeg det på samme måde som før playoff. Jeg er lidt nervøs og spændt, men glæder mig også. Jeg har knoklet hårdt i flere måneder og er fysisk og mentalt klar, siger han.

Thomas Johnsen, 33, sluttede i foråret ishockeykarrieren i Rungsted, hvor det blev til et par DM-medaljer og et pokalmesterskab, men ikke for at lægge sig på sofaen.

- Det er sjovt at lave noget, man får sved på panden af og gør lidt ondt, når man presser sig. På tre måneder har jeg tabt ti kilo, og jeg vejede ikke for meget i forvejen, siger han.

- Jeg kunne godt have fortsat fem-syv år endnu i ishockey og blev kontaktet af flere klubber, men det kneb med tiden, og der var heller ikke økonomi i det.

Thomas Johnsen prøvede første gang kræfter med triathlon under en ferie i Thailand i april. Efter at have gennemført en distance på fire km svømning, 123 km cykling og 30 km løb fik han smag på større udfordringer og tilmeldte sig KMD Challenge Copenhagen.

- Jeg blev bidt af triathlon med det samme og forstår godt den enorme popularitet, sporten har fået de senere år. En fantastisk kombinationssport, som kun har ét minus. Den er ret tidkrævende og kræver god koordinering med arbejde og familieliv, siger han.

- Jeg har løbetrænet med min datter Elin i babyjogger og håber, at komme under 12 timer på søndag.

Challenge Copenhagen kombinerer storbyen med landlige landskaber. Der svømmes ved Amager Strandpark, cykles i det nordsjællandske og løbes i hjertet af København. Folkefesten samler både triathlonelite og motionister som den tidligere landsholdsspiller i ishockey.