Der skal overraskende lidt til, før din hjerne mærker store fordele af fysisk aktivitet, når du har rundet de 50, fortæller australske forskere.

Hvis du har rundet de 50, er du måske begyndt at tænke mere over, hvordan du holder din hjerne skarp, efterhånden som du bliver ældre.

Og der er godt nyt, fortæller australske forskere, for du behøver ikke svede i timevis om dagen for at få betydelige fordele ved at være mere aktiv.

Faktisk er 45 minutters motion om ugen nok til at forbedre opmærksomheden, hukommelsen og evnen til at tage beslutninger for personer over 50 år.

Det viser et australsk oversigtsstudie, skriver telegraph.co.uk ifølge Videnskab.dk.

Læs mere på Videnskab.dk: Du kan træne dig til superhukommelse på få uger

Forskere har gennemgået 39 studier, hvoraf 36 studier viste, at 45 minutters motion af moderat intensitet om ugen forbedrede hjernens funktion.

»Selv motion en eller to dage om ugen var effektivt, men vi fandt ud af, at den vigtigste faktor var intensitetsniveauet. Det skal være moderat, men også sigte mod at indeholde en smule motion af kraftig intensitet,« siger hovedforfatter af studiet og forskningsstipendiat på University of Canberra Joseph Northey til telegraph.co.uk ifølge Videnskab.dk.

Læs mere på Videnskab.dk: Sex og rødvin kan skærpe din hjerne

Forskerne har længe vidst, at motion kan hjælpe med til at holde hjernen frisk, efterhånden som man bliver ældre.

Men den nye analyse understreger for første gang, at hjerneaktiviteten faktisk kan forbedres med alderen, hvis man holder sig i form. Dette er uanset hjernens tilstand ved begyndelsestidspunktet.

Forskerne konkluderede også, at der er mange fordele ved øvelser, der kombinerer styrketræning med aktiviteter som løb, cykling eller svømning.

Andre artikler på Videnskab.dk

Kvinderes hjerner vokser i løbet af menstruationscyklussen

Hovestød i fodbold påvirker hukommelsen

Kan man stole på en mentalundersøgelse?

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.