Danmarks bedste mandlige crossløber, Abdi Hakin Ulad, har noget at se frem til, når VM kommer til Danmark i 2019.
Danmarks bedste mandlige crossløber, Abdi Hakin Ulad, har noget at se frem til, når VM kommer til Danmark i 2019.

Der er masser af ros til Dansk Atletik Forbund fra præsidenten for det internationale atletikforbund, Sebastian Coe, for det banebrydende koncept for VM i cross i 2019.

Ruten går hen over Moesgaard Museums skrånende græstag, men ikke nok med det. Flere spændende tiltag vil booste cross-eventen både nationalt og internationalt.

Sebastian Coe, der var manden, der mistede sin verdensrekord på 800 meter til Wilson Kipketer, var først på ugen i Danmark for at se ruten og høre mere om DAFs nytænkende idéer.

BRITAIN-ANIMAL-DOG-CRUFTS

”Det er et meget, meget interessant set-up, som vil vise vores sport på en innovativ og moderne måde,” sagde Sebastian Coe til dansk-atletik.dk.

DAFs direktør, Jakob Larsen: ”Vi vil sætte crossløb på dagsordenen og invitere danskerne og motionisterne med til VM-festen såvel i dagene op til selve mesterskabet som til selve VM-raceday. Samtidig vil vi med introduktionen af en landsdækkende skole OL-crossturnering lade finalen for denne indgå i selve VM-arrangementet.”

PEOPLE-MELB/

Lars Lundov, direktør for Sport Event Denmark: ”Der er stor fokus på, hvordan Danmark har tænkt sig at afvikle og iscenesætte VM. Det kan vi takke et dristigt atletikforbund for. Der er ingen tvivl om, at DAF har gjort et stort indtryk på IAAF med de revolutionerende tanker om et nyt koncept.”

Forleden fik DAFs og Spartas fælles flagskib, Copenhagen Half Marathon, som det 14. halvmaratonløb i verden IAAF Road Race Gold Label. Grundlaget for den fornemme og fortjente anerkendelse blev lagt med VM i 2014. Og allerede i løbets tredje leveår er det strøget helt til tops blandt verdens bedste løb over de godt 21 kilometer.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.