Eremitageløbet, det stolte flagskib i en gigantisk flåde på op mod 1.500 motionsløb, som årligt afvikles i Danmark, tæller ned til 50 års jubilæet.

Den historiske E-dag er søndag 7. oktober 2018, og 2. januar åbner tilmeldingen til motionsfesten i Dyrehaven.

Snyd ikke dig selv for den unikke oplevelse, det er at løbe blandt de mange tusinde løbere i en af Danmarks smukkeste skove med den enestående historik.

Den 13,3 kilometer lange rute går gennem et stykke kulturhistorie, som er optaget på UNESCOs verdensarvliste. Det knejsende Eremitageslot er centrum på ruten, og skovens ”stjerner” og faste beboere, de 2.000 stykke hjortevildt, må på E-dagen nøjes med at være statister på den store scene.

De fleste løbere, der har oplevet stemningen og atmosfæren op til starten ved Fortunen og under løbet gennem dyrenes skov, kommer igen. Eremitageløbet går i blodet.

”Ingen havde drømt om, at Danmark skulle blive en nation af løbere, da vi afviklede det første løb af sin art i verden i 1969,” har initiativtageren og lægen Peter Schnohr udtalt.

BT har været med fra starten og er sammen med Københavns Idræts-Forening og Københavns Skiklub arrangør af løbet, der startede motionsbevægelsen.