Mette Pierri Stensler-Thomsen blev hyldet med blomster af Peter Fredberg fra løbsledelsen, da hun i 2013 kom i mål som nr. 600.000 i Eremitageløbets historie.
Mette Pierri Stensler-Thomsen blev hyldet med blomster af Peter Fredberg fra løbsledelsen, da hun i 2013 kom i mål som nr. 600.000 i Eremitageløbets historie.

Det lå i luften, at det ville blive mere end en éngangsforestilling, da Københavns Idræts-Forening, Københavns Skiklub og BT i foråret 1969 indgik en aftale om at arrangere et motionsløb i Dyrehaven, men man kunne ikke være helt sikker.

»Motionsløb var jo et ukendt begreb dengang. Vi håbede, at det ville blive starten på en tradition, men vi skulle jo lige se, hvordan det gik. Efter premieren 28. september 1969 med 2.344 gennemførende løbere var der imidlertid ingen tvivl. Eremitageløbet var kommet for at blive. En ny bevægelse var født,« siger BTs daværende reklame- og informationschef, 94-årige Werner Mårtensson.

Løb

End ikke totalt kaos med tidtagningen ved Fortunen, hvor i hundredvis af tålmodige løbere stod i kø i op til ti minutter for at få deres tid, kunne stoppe Eremitageløbet. I dag var en løbsarrangør blevet lynchet for en sådan blamage.

»Vi begyndte at se masser af løbere rundt omkring i parker og på veje. Flere motionsløb var de kommende år inspireret af Eremitageløbet, bl.a. Marselisløbet i Aarhus (premiere i 1972, red.). Der skete virkelig meget,« siger Werner Mårtensson.

c

Søndag 8. oktober 2017 inviterer KIF, KS og BT for 49. gang Familien Danmark til motionsfest i nationalskoven. Tæt på 7.000 løbere har allerede sikret sig en plads i det store felt, og du kan læse mere og tilmelde dig på elob.dk

Den ikoniske skov med det stoltknejsende Eremitageslot som centrum for løbet har gennem årene haft en nærmest magnetisk tiltrækning på løbere i alle aldre, og til dato har ikke færre end 647.702 i alt gennemført verdens ældste motionsløb.

billede

I 2013, da E-løbet blev afviklet for 45. gang, rundede man løber nr. 600.000. Jubilaren, Mette Pierri Stensler-Thomsen, 38, kom i mål som nr. 6.505 og fik blomster.

Samme år fejrede BT 41 motionspionerer, som havde gennemført samtlige 45 E-løb. Mange af dem ser allerede nu frem til 50 års jubilæet søndag 7. oktober 2018.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.