Jesper Grønkjær er færdig med at løbe efter bolden. Nu vil landsholdets mangeårige fløjspiller løbe maraton. Han debuterer i Athen Marathon og sætter fokus på Verdens Diabetes Dag 14. november

Den 34-årige tidligere FCK’er debuterer på de klassiske 42,195 kilometer i Athen Marathon 13. november, dagen før Verdens Diabetes Dag. Jesper Grønkjær løber for Running Team JDRF, som støtter forskning i bedre behandlingsmetoder og helbredelse af diabetes.

- Det har aldrig været min styrke at løbe langt, så det bliver en spændende udfordring at løbe 42 kilometer. Mine fodboldkolleger vil nok sige, at jeg bevæger mig ud på dybt vand. Men der er nogle uger endnu til at sætte kilometertallet i vejret og bygge formen op, siger Jesper Grønkjær til bt.dk.

- Jeg spillede min sidste kamp 29. maj, men vil gerne fortsat holde mig fit. Valget faldt på løb, og jeg satte mig som mål at træne til et maraton. Da Michael Manniche (tdl. landsholdsspiller med fortid i bl.a. Benfica og FCK, red.) fra fonden for diabetesforskning spurgte, om jeg ville løbe med på holdet i Athen og sætte fokus på Verdens Diabetes Dag, var det oplagt at slå to fluer med ét smæk.

Jesper Grønkjær har flere gange løbet 14 kilometer, og senere i denne uge skal han ud på sin hidtil længste træningstur, 17 kilometer.

-Jeg håber, at jeg bliver bidt af maraton. Jeg nyder at løbe. Her er der ingen, jeg skal stå til regnskab for udover mig selv og familien, siger han.

På Running Team JDRFs hold i Athen er også navne som stylisten Dennis Knudsen, skuespilleren Lars Bom og lægen Jerk W. Langer. På www.jdrf.dk kan man læse mere om, hvordan man støtter holdet og den medicinske forskning i bedre behandlingsmetoder og helbredelse af en sygdom, der har ramt 250.000 danskere.

Man har også selv mulighed for at løbe med i Athen Marathon.

-Holdets omkostninger er dækket af sponsorater, så alle bidrag går direkte og ubeskåret til fonden for diabetesforskning, siger Michael Manniche fra JDRF.