En pensionist og hjertepatient fra Vejle, Jens Peder Petersen, fylder torsdag 70 år og fejrer det med at løbe sit motionsløb nr. 1.000.

»Nogen samler på frimærker. Jeg samler på motionsløb. Det er min daglige løbetræning, der holder mig i live efter fire hjerteoperationer på grund af uregelmæssig hjerterytme. Den første operation fik jeg i 2000, den sidste i 2016. Jeg er i stor gæld til min hobby,« siger han.

Jens Peder Petersen begyndte at løbe i 1990 for at tabe sig.

»Det er den bedste idé, jeg nogensinde har fået. Jeg har gemt alle mine diplomer og startnumre i ringbind sammen med notater om distancer og tider. Ét ringbind for hvert år. Somme tider to ringbind, når et er for lidt,« siger han.

999 løb har han dokumentation for, og jubilæums- og fødselsdagsløbet arrangeres af hans klub, Vejle IF. Ruten er på en 2,5 kilometer lang runde fra Vejle Atletik Stadion, og deltagerne bestemmer selv, om de vil løbe/gå én, to eller flere omgange. Alle får et specielt Nr. 1.000-diplom.

Som hjertepatient har Jens Peder Petersen bestemt, at overskuddet skal gå til Hjerteforeningen.

»Jeg nyder naturen og det sociale fællesskab, man oplever omkring motionsløb. Det er dejligt at være sammen med nogen, der har den samme interesse som én selv,« siger han.

»Jeg er rørt over, at klubben vil arrangere et løb for mig. Det bliver nok svært for mig at holde tårerne tilbage.«

Et af Jens Peder Petersens favoritløb er Eremitageløbet, som han deltog i for første gang i 1994.

»Mit knæ driller lidt ind imellem, men jeg satser stærkt på at fejre mit 20 års jubilæum i Dyrehaven 8. oktober. Og Eremitageløbets 50 års jubilæum er mit store mål i 2018,« siger han.

Siden 1994 er det også blevet til otte maratonløb, bl.a. i København, Berlin og Hamborg.

Jens Peder Petersens klubkammerat, Thorkild Bo Nielsen, er fuld af beundring for den kommende 1.000 løb-jubilar.

»Jens Peder er indbegrebet af en ægte motionist. Selv om han har været igennem flere hjerteoperationer, er han altid vendt tilbage som motionsløber og har de senere år deltaget i 60-80 motionsløb om året. Han er en god kammerat, som også er trofast hjælper ved langt de fleste af Vejle IF’s aktiviteter,« siger Thorkild Bo Nielsen.