Når de 41 superveteraner, som fejrer 45 års jubilæum i Eremitageløbet søndag 6. oktober, starter to minutter foran resten af det 19.000 mand m/k store felt, får de følgeskab på de første kilometer af en af løbets største profiler gennem tiderne, Henrik Jørgensen

Inden starten bliver den tidligere London Marathon-vinder og femdobbelte E-løbsvinder og rekordholder i Dyrehaven med fabelagtige 38.40 fra 1987 interviewet på ”Broen” ved starten af løbsspeakeren Peter Schnohr. Derefter kravler han ned ad stigen og begiver sig ud på ruten med jubilarerne ned til Bakken. Længere bliver hans E-løb ikke.

Henrik Jørgensen, 51, vandt sidste år EM-guld på 10.000 meter for veteraner i sin aldersklasse og sluttede sin aktive karriere i år i Bornholms Tidendes Grand Prix-serie.

– Jeg træner stadig på de bornholmske stier, men har besluttet ikke at løbe flere løb. Jeg glæder mig til at komme i Dyrehaven igen, hilse på jubilarerne og heppe på Anna, når hun løber forbi, siger han.

Anna Holm Baumeister er to gange blevet nr. 2 i Eremitageløbet og håber at kunne gøre sine forældre, Mette Holm Hansen og Henrik Jørgensen, kunststykket efter og vinde klassikeren i nationalskoven.

Jubilarerne løber i særlige trøjer fra Marathon Sport med 45-logo og bliver også fejret ved en sammenkomst på BT lørdag 26. oktober.