For familien Fredslund i Kundby ved Svinninge er Eremitageløbet noget helt specielt.

– Der knytter sig utrolig mange oplevelser til Eremitageløbet og Dyrehaven, siger John Fredslund.

Han løber på søndag E-løb nr. 30 på sin 46 års fødselsdag, hans kone, Charlotte, som han friede til i Dyrehaven efter E-løbet i 1998, rundede for et par år siden E-løb nr. 20, og sønnen Anton, 13, skal være med for anden gang.

– Det er femte gang, jeg er med i E-løbet på min fødselsdag. Kan man fejre dagen på en bedre måde, siger John Fredslund.

Da han mødte sin kone, var hun sammen med sin søster og far allerede E-løbere, så motionsfesten i skoven fylder meget i hele familien.

– Min svigerfar løb sit sidste E-løb i 1999 og har sammen med min svigermor trofast passet vores børn, mens Charlotte og jeg løb i Dyrehaven. I de første år var barnevognen en naturlig deltager. Nu løber Anton selv med og er familiens hurtigste. Hans lillesøster Mathilde på ti år er nok med næste år, siger John Fredslund.

Der er købt champagne og kransekage til på søndag, akkurat som der var det for 14 år siden, da John friede til sin Charlotte. Dengang vidste hun det bare ikke.

John Fredslund løbetræner to gange om ugen og supplerer med badminton. På cv’et står seks maratonløb, det sidste i 2003. Anton er ivrig fodbold- og badmintonspiller.

 – I mine øjne slår Eremitageløbet alle andre løb. Det er ikke kun verdens ældste motionsløb. Også skoven og stemningen er unik. Jeg holder meget af traditionerne i E-løbet, siger John Fredslund.
 
FAKTA OM E-LØBET
19.000 løbere deltager søndag i det 44. Eremitageløb, arrangeret af BT i samarbejde med Københavns Idrætsforening og Københavns Skiklub. I alt 576.735 har gennemført klassikeren i Dyrehaven. Distancen er knap 13,3 kilometer på veje og stier i nationalskoven. Nykredit Invest er hovedsponsor.