Lyt til artiklen

Han er den første svenske vinder i Eremitageløbets historie og er pavestolt.

Glæden lyste ud af Johan Larsson, 31, op ad den lange bakke mod målet ved Fortunen, og med et stort smil passerede han mållinjen.

- En sejr, jeg aldrig vil glemme. En fantastisk oplevelse. Det er første gang, jeg løber i Dyrehaven, og den slår alt. Naturen, stemningen, de mange tusinde løbere i det fantastiske vejr, siger han.

- Det overrasker mig, at jeg slår Abdi så klart. Da han blev nordisk mester i cross på Island sidste år, blev jeg nr. 4. Abdi er bedre end dét, han viste i dag. Han havde en dårlig dag, og jeg havde en af mine bedste nogensinde. Sådan er det somme tider.

Johan Larssons vindertid blev så fornem som 39.54, mens vidste års vinder, Abdi Hakin Ulad, på andenpladsen løb 41.19, og Lars Budolfsen på tredjepladsen debuterede i 41.27.

- Jeg rykkede fra Abdi efter syv kilometer og følte mig sikker på sejren med tre kilometer tilbage. Han resignerede nok på de sidste kilometer, siger Johan Larsson, der har en PR på 10 kilometer på 29.44.

Abdi Hakin Ulad vandt sidste år i 40.12 og sigtede efter en tid under de magiske 40 minutter.

- Jeg er skuffet, meget skuffet, men det er en del af gamet. Måske har jeg trænet for hårdt, og så har jeg i hvert fald lært dét. Man kan ikke både træne fuldt ud og vinde, siger han.

- Jeg havde ikke overskuddet i dag, men vender tilbage næste år. En stor ros til Johan. Han var stærkt løbende. Den bedste mand vandt.

Lars Budolfsen prøvede at følge Abdi Hakin Ulad og Johan Larsson, men måtte slippe dem efter fire kilometer.

- Da vi passerede slottet første gang, havde jeg ikke mere at skyde med. Syv måneder med maratontræning er ikke optimalt op til et Eremitageløb, siger han.

- E-løbet er en fed oplevelse, og det er ikke sidste gang, jeg er med.

For Lars Budolfsen var det en god test inden New York City Marathon 2. november.