Klaus Berggreen var lungen på midtbanen på Dynamitlandsholdet og kunne løbe solen sort. Nu nøjes han med Dyrehaven.

– Eremitageløbet er mit favoritløb. Vi er syv familiemedlemmer og fire venner fra Norge, der skal løbe med. Bagefter er der middag hos min søster. E-dagen er en rigtig festdag, siger den gamle Dynamitdreng.

Der er løbet meget vand i stranden, siden Sepp Pionteks helte charmerede fodboldverdenen i 80’erne med navne som Laudrup, Elkjær, Arnesen, Lerby og Berggreen.

Klaus Berggreen, 56, spillede 46 landskampe og var seks succesrige år i Italien, først fire år i Pisa, hvor han var topscorer i tre, derefter ophold i Roma og Torino.

Karrieren på divisionsplan sluttede, hvor den startede. I hjerteklubben Lyngby Boldklub.

I 1995 startede han et tøjfirma, der sælger italiensk produceret dametøj og meget passende hedder PIRO. Navnet sammensat af de første stavelser i Pisa og Roma.

Fodbolden har stadig en stor plads i Klaus Berggreens hjerte. Han spiller på veteranholdet i Lyngby med gamle koryfæer som Henrik ”Store” Larsen og Michael Schäfer, og de hygger sig også med en noget mindre bold, golfbolden.

Klaus Berggreen bor i Virum lige ned til Furesøen og ses ofte i nabolaget i løbesko.

– Jeg løber sjældent mere end 25 minutter, men til gengæld i relativt hurtigt tempo, siger han.

– Jeg er begyndt at løbe lidt med Hjerteforeningen i Dyrehaven og var forleden ude på otte kilometer. Det er en lang træningstur for mig, men det var en god oplevelse i en hyggelig atmosfære.

Klaus Berggreen har løbet maraton i Rom og Paris, men de klassiske 42,195 kilometer er det slut med

– Det har været spændende oplevelser, men maraton og gamle fodboldben er måske ikke den heldigste kombination. BT Halvmarathon er fremover det længste, jeg løber, siger han.

19.000 løbere er tilmeldt det 46. Eremitageløb søndag kl. 11.00 i Dyrehaven.