The Great Wall Marathon – eller “5.164 steps into history”, som et af verdens mest udfordrende og spektakulære maratonløb også bliver kaldt – blev lørdag afviklet for 17. gang.

Igen måtte Albatros Travel, de danske arrangører af det verdensberømte løb på den kinesiske mur, melde udsolgt. 2.444 besejrede muren på hel- eller halvmaraton.

Blandt løbere fra 60 nationer havde de mange tv-stationer særlig fokus på Pippa Middleton, lillesøster til hertuginden af Cambridge, Catherine.

Pippa Middleton gennemførte de 42,195 kilometer på den ekstremt smukke og barske rute i 4.54.11 på en fornem 13. plads blandt kvinderne.

Jason Chen fra Kina vandt for andet år i træk hos mændene i 3.30.49, mens kvindernes klasse blev vundet af canadieren Hannah Hutchinson i 4.25.35.

Fighteren Henrik Brandt fra Roskilde har været med på muren siden Albatros’ premiere på adventureløbene i 1999 og blev hyldet for 17. gang.

»Vi har aldrig haft så mange internationale løbere med, og det var dejligt at høre den begejstring, de udtrykte efter løbet. The Great Wall Marathon i Tianjin-provinsen 100 kilometer øst for Beijing er noget helt specielt,« siger Albatros’ pressechef, Steen Albrechtsen.

»Det var ekstra hårdt i dag med 29 grader og en skyfri himmel, men alt klappede, og det var stolte løbere, der fik medaljen hængt om halsen.«

Kombinationen af en unik ferie med et indlagt adventuremaraton er en genistreg af Albatros, som har fået succes ikke blot med de årlige løb på verdens største fæstningsværk, men også med fire andre løb.

25. juni gælder det The Big Five Marathon blandt de vilde dyr i Sydafrika, og 3. september løber man tilbage i fortiden i klippebyen Petra i Jordans ørken.

Adventuresæsonen slutter med ”the coolest marathon on earth”, The Polar Circle Marathon, på den grønlandske indlandsis 29. oktober og The Began Temple Marathon blandt 2.000 templer og pagoder i Myanmar 26. november.

The Great Wall Marathon på den kinesiske mur blev løbet for 17. gang, og 2.444 løbere besejrede verdens største fæstningsværk.