Flemming Skouboe, 74, har været med i Maj Invest Eremitageløbet alle 47 gange og har allerede skruet tankerne frem til 50 års jubilæet i Dyrehaven i 2018.

”Eremitageløbet har betydet meget for mig fra dag ét i 1969. Der har gennem årene ikke været noget, der er vigtigere, når der står E-løbet i kalenderen. Jeg glæder mig til jubilæet, men er også lidt urolig, når jeg ser, hvor mange der falder fra, når man kommer op i årene,” siger han.

Da Eremitageløbet i 2013 fejrede 45 års jubilæum, var der 41 jubilarer. Flemming Skouboe var den hurtigste af dem i tiden 1.04 for de 13,3 kilometer gennem nationalskoven. Antallet af løbere, der skal være med for 48. gang søndag 9. oktober, ventes at ligge på omkring 25.

”For mig er Eremitageløbet en tradition. Tidligere stillede jeg op i mange løb rundt omkring. Også maraton i udlandet som i Sydafrika og på den kinesiske mur. Men nu er E-løbet mit eneste løb om året,” siger Flemming Skouboe.

Motionspioneren fra Hvidovre er tidligere administrationschef i IKEA inden for personale og økonomi og understreger den betydning, den daglige motion har haft for ham.

”Den energi og det overskud, løb har givet mig, har også hjulpet mig i mit arbejde. Løb giver ilt til hjernen, og man bliver afhængig af det. Men det er nu ikke den dårligste vane. Jeg har løst mange problemer på en løbetur,” siger han.

Som mange Eremitageløbere har Flemming Skouboe et fast ritual, når han kommer i sin elskede Dyrehave. Han stiller sit overtrækstøj ved det samme træ og varmer op på den samme rute. Da han onsdag var i skoven for at teste formen sammen med BTs mand, fik han en overraskelse. ”Flemmings træ” var fældet.

Det er stadig muligt at tilmelde sig familien-Danmarks motionsløb nr. 1. Læs mere og tilmeld dig efterårets store skovtur på www.elob.dk

Traditionen tro kårer BT årets mandlige og kvindelige Eremitageløbere. To motionister, som træner for sundhed og velvære. De hædres med BTs sølvfad og et kunstværk af maleren og grafikeren Gorm Eriksen. Har du et emne til den ærefulde titel, så mail senest 1. november til journalist Peter Fredberg, fred@bt.dk