Vejret i Dyrehaven på de 48 tidligere eremitageløbsdage har budt på lidt af hvert. Fra indian summer med sol og høje varmegrader til storm, silende regn og mudderbad.

Men på langt de fleste E-dage har vejrguderne smilet til de mange tusinde feststemte  løbere og tilskuere i den smukke, efterårsklædte nationalskov.

Når startskuddet til den 49. udgave af verdens ældste motionsløb lyder søndag kl. 11.00, er der fine chancer for, at vejret vil være med de tobenede gæster i dyrenes skov nord for København.

Holder DMIs prognose, er det tørvejr med temperaturer på 10-12 grader og en let til frisk vind fra nord/nordvest. Men det kan ændre sig, hvis den front med regn, som skal passere i løbet af natten til søndag, bliver forsinket.

Har man endnu ikke tilmeldt sig festen i skoven, kan det stadig nås. Læs mere og klik ind på www.elob.dk

Man kan også tilmelde sig på stedet. Men vær opmærksom på, at der er en del trafik i Lyngby-Taarbæk-området på E-dagen, så tag hjemmefra i god tid.

Eremitageløbet arrangeres af Københavns Idræts-Forening, Københavns Skiklub og BT, og præmierne til hurtigste mand og kvinde overrækkes i skoven af BTs chefredaktør, Jens Grund.

Traditionen tro har Stenstrup Juveler på Strøget udsat et Chopard-smykke i 18k hvidguld med tre brillanter til en værdi af 19.000 kr. i en lodtrækningspræmie blandt de kvindelige løbere.

Siden 1985 har BT kåret årets mandlige og kvindelige Eremitageløber. To løbere, der lever op til løbets grundidé, regelmæssig træning for sundhed og velvære.

De hædres ved en sammenkomst på BT med BTs sølvfad og et kunstværk af maleren og grafikeren Gorm Eriksen.

Har du et emne til den ærefulde titel, så mail senest 1. november til medlem af løbsledelsen, journalist Peter Fredberg, fred@bt.dk

Startskuddet for foden af bakken ved Fortunen lyder søndag kl. 11.00, og kl. 10.30 er der fotografering i startområdet af 25, 30, 35, 40 og 45 års jubilarerne.

Vel mødt i Dyrehaven!