Anna Emilie Møller fortsætter sin jagt på rekorderne. Tidligere i år har hun i flere omgange forbedret den danske rekord på 3000 meter forhindring, og søndag formiddag fik hun ram på rekorden i Maj Invest Eremitageløbet, så den nu lyder på 43.45 for de 13,3 kilometer.

Det 19-årige løbefænomen, som for få år siden var ungdomslandsholdsspiller i basketball, løb fra sidste års vinder, den kenyanske Køge-løber Sylvia Kiberenge, som ellers på forhånd var den største favorit til at vinde det traditionsrige løb i Dyrehaven. I mål havde Anna Møller over et minut ned til kenyaneren, og dermed har det unge stortalent holdt fast i den gode form, som efter OL i Rio bragte hende særdeles tæt på den danske rekord på 3000 meter ved et internationalt stævne i Zagreb.

Anna Møller løb sig helt ud og efter at have krydset målstregen, kastede sig ned i kanten af grusvejen og pustede ud. Helt færdig efter anstrengelserne i efterårsskoven.

»Jeg løber mig altid helt ud. Det var hårdt til sidst, men jeg følte mig godt tilpas. Jeg løb ikke med ur, som jeg har gjort de to andre gange, hvor jeg har været med. Jeg løb bare på fornemmelsen. Jeg troede ikke, at jeg kunne slå Sylvia,« sagde den seje løbepige fra Blovstrød Løverne.

Hun vidste ikke, at hun var i nærheden af løbsrekorden før relativt sent i løbet, hvor hun fik besked om, hvor hurtigt det gik.

»Det anede jeg ikke, jeg løb bare på fornemmelsen. Men så sagde min træner Per, at jeg var tæt på rekorden, og at jeg ville slå den, hvis jeg holdt hjem. Jeg fandt en, der var god at løbe ved siden, og så fokuserede jeg bare på at holde farten, og det lykkedes. Men hvor var det bare hårdt til sidst i bakkerne, jeg følte, at jeg gik helt i stå. Lige nu er jeg bare helt vildt begejstret over, at jeg har slået rekorden. Med 14 sekunder? Shit, det havde jeg slet ikke troet på,« sagde Anna Møller, mens smilet blev stadig bredere.

Mens Anna Møller kæmpede med alt, hvad hun havde, var mændenes vinder, Abdi Ulad, anderledes afslappet, da han løb over målstregen. Og der var en verden til forskel fra maratonløbet ved OL i Rio, hvor Abdi Ulad blev fragtet væk på en båre efter at være kollapset, da han nåede i mål efter 42,195 km under kvælende fugtige og hede betingelser.  Denne søndag vinkede og smilede den somalisk-fødte dansker til tilskuerne hele vejen op ad opløbsbakken, inden han krydsede stregen som hurtigste mand i Dyrehaven. 40.37 eller mere end halvandet minut langsommere end hans vindertid fra sidste år.

»Tiden er ikke noget jeg er gået så meget op i i år. Jeg har slappet af efter OL, men jeg vile gerne løbe Eremitageløbet. Det er et løb, som jeg holder meget af, og jeg ville forsvare titlen fra sidste år. Jeg vidste godt, at det ikke ville gå så hurtigt i år, men det gjaldt om at vinde, og det gjorde jeg« sagde den storsmilende Hvidovre-løber, kort efter han krydsede målstregen.

Både Anna Møller og Abdi Ulad har EM i crossløb til december som deres næste store mål.