Foto: Scanpix/Iris
Den store bold er et fantastisk træningsredskab, fordi din balance hele tiden bliver udfordret på bolden, ligesom dine mave- og rygmuskler konstant er på arbejde. Se her, hvordan du bruger den (helt) rigtigt.

Hav god holdning
Gør dig umage og sørg for at have så god holdning som muligt. Nakken skal være i lige forlængelse af ryggen. Og udfør altid øvelserne i et roligt, kontrolleret tempo.

Husk: Træk vejret!

God vejrtrækning er afgørende. Træk vejret ind gennem næsen og ud gennem munden. Hold ikke vejret, men lav i stedet bevægelserne i takt med dit åndedræt. Det er svært i starten, men det kommer.

Læs også på Fitliving.dk:
Stræk dig dejligere med disse fem yogaøvelser

Rund i ryggen...
... når du træner mave, ellers risikerer du at blive øm i lænden. Løft helt nede fra din bækkenbund og pust godt ud. Og husk, det er IKKE dine ben og hofter, men mavemusklerne, der skal arbejde.

Tjek på sikkerheden
Gummisko eller bare tæer giver dig det bedste fodfæste. Er du bange for, at bolden skal skride? Læg en skridsikker træningsmåtte under, når du træner.

Læs også på Fitliving.dk:
Få flad mave med denne enkle øvelse


Vil du vide mere? Find de bedste øvelser i den gratis e-bog fra Den Intelligente Krop 'Træn hele kroppen med den store træningsbold'. Download bogen på denintelligentekrop.dk
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.