Se her, hvordan du kan komme af sted til en sen træning, selv om energiniveauet er i minus.

Den mørke vintertid gør det ekstra svært at komme af sted til træning sidst på dagen og om aftenen, hvor batterierne ofte er helt flade. Men her får du 3 tips til, hvordan du kan undgå at ende i sofaen og i stedet springe glad af sted til en sen workout.

Snack i rette tid: Frokost er et fjernt minde, når du er klar til at begynde din aftentræning, og derfor er snacks i orden, hvis du har brug for energi. Men at spise for meget lige før en træning kan være din undergang. Løsningen er at spise en snack bestående af kulhydrater og protein et par timer før din træning. Det kan fx være fuldkornsflakes med skummetmælk eller 1 skive hvidt brød med kødpålæg. Et kvarter til en halv time før træning er letfordøjelige kulhydrater som salte kiks, rosiner eller 1 banan perfekte at spise på vej til træningscentret.

Se også på fitliving.dk: Sådan får du stramme baller med en enkelt øvelse

Vand: Føler du dig sløv? Så kan det være, fordi du er dehydreret. Sørg derfor for at du får nok at drikke hele dagen - ellers kan du opleve at blive træt og udkørt i starten af din træning. Hvis din træning er meget intens, er det en god ide at have en vandflaske med under hele seancen.

Et ekstra kick: Kaffe frisker dig op om morgenen, og det samme kan den mørke drik gøre før din træning. Undersøgelser har vist, at drikker du koffein-holdige drikke før en træning, hjælper de med at øge din udholdenhed og energi. Hvis kaffe om aftenen ødelægger din søvnrutine, så prøv en kop grøn te i stedet.

Kilde: Fitsugar

Se også på fitliving.dk: Træn efter din alder