Lyt til artiklen

Siden 1969 har den tidligere pantefoged klædt om ved det samme bøgetræ i Dyrehaven inden årets løb

Erik Trolle har sit faste bøgetræ i Dyrehaven, hvor han klæder om til Eremitageløbet.

- Jeg møder de samme gamle atletikfolk under træet hvert år. Det er en af de mange traditioner, jeg glæder mig meget til. Vi får en hyggelig snak før og efter løbet og erkender, at vi ikke er så hurtige, som vi har været, siger han.

Den 68-årige tidligere pantefoged fra Hellebæk klæder søndag 6. oktober om ved træet til sit 45. Eremitageløb. Han er en af dem, der har været med i Dyrehaven siden premieren i 1969. De første fire år i løbets historie skulle man være fyldt 20 år for at deltage, så han bliver en af de yngste jubilarer.

Erik Trolle har i en lille menneskealder været den inspirerende træner for de kvindelige løbere i Helsingør Ski- og Orienteringsklub og blev i 1992 kåret som årets mandlige Eremitageløber. Ud over trænergerningen løber han med de mandlige motionister og benytter desuden flittigt kajakken og cyklen.

- Vi er meget privilegerede heroppe. Det er få steder i landet, man har så smukke omgivelser at træne i. Det smitter af på løbeglæden, siger han.

- For mig er det en livsstil at røre mig næsten dagligt og være i god fysisk form. Sådan er vi mange i klubben, der har det.

Erik Trolle var i sine yngre år mellem- og langdistanceløber på Helsingørs divisionshold i atletik og har løbet E-løbet på 50.05, dengang ruten var 13,8 km (1970-82). Nu er klassikeren i Dyrehaven det eneste løb om året, han stiller op i.

- E-løbet har altid været noget specielt for mig. Engang spurgte ingen om, hvad tid man havde løbet 5 kilometer eller maraton på. Nej, man spurgte om tiden og placeringen i E-løbet, siger han.

- Jeg havde en sjov oplevelse i 1988. Hele vejen hørte jeg glade tilråb. Da jeg kom i mål og vendte mig om, opdagede jeg, at jubelen gjaldt kronprins Frederik. Han havde løbet lige bag mig, uden at jeg havde opdaget det.

Det er stadig muligt at tilmelde sig det 45. Eremitageløb. Det kan ske på www.elob.dk. Er du blandt pionererne, der skal fejre 45 års jubilæum, så skriv til journalist Peter Fredberg, fred@bt.dk, og oplys navn, alder, postadresse, mailadresse og størrelse på T-shirt.

Samtlige jubilarer starter to minutter foran resten af feltet i ens trøjer, så de kan blive hyldet på værdig vis.