Han burde jo næsten optages i Guinness World Records.

Manden, vi taler om, er hjertelægen Peter Schnohr. Sammen med Svend W. Carlsen fik han idéen til Eremitageløbet som fremme for sundheden og gik til BT. Det blev starten på verdens første motionsløb i 1969.

638.265 løbere er kommet i mål i de første 47 Eremitageløb. Og Peter Schnohr har enten sendt dem af sted eller taget imod dem eller begge dele.

Men nu har han besluttet, at det 47. E-løb skulle være det sidste, og for første gang er han ikke manden med mikrofonen på broen med udsigt over de tusindvis af forventningsfulde løbere, når startskuddet lyder i skoven søndag 9. oktober kl. 11.00.

Frontkæmperen inden for forebyggelse af hjertesygdomme er også en af mændene bag den banebrydende befolkningsundersøgelse, Østerbro-undersøgelsen, som dokumenterer, at løbere lever længere og har bedre livskvalitet end inaktive mennesker.

Peter Schnohr inspirerede danskerne til at komme op af lænestolen. Og sjældent har så mange haft en enkelt at takke for så meget.

Som han tidligere har sagt: ”Historien om motionsbevægelsen i Danmark er lidt af et eventyr. I min vildeste fantasi havde jeg ikke troet, at jogging en dag ville blive Danmarks største fritidsaktivitet. Tænk engang: Vi er omkring 1,3 mio. joggere. Med andre ord: En fjerdedel af danskerne løber. Men løb er også den mest simple og naturlige motionsform og er blevet en livsstil. Det er sundt at blive forpustet. Bare man ikke overanstrenger sig.”

Skovfoged og skytte Torben Christiansen byder løbere og tilskuere velkommen i Dyrehaven. Han skyder hvert år flere hundrede dyr i skoven for at holde bestanden nede, men nøjes på E-dagen med at fyre startpistolen af og sende løberne ud på de klassiske 13,3 kilometer gennem den ikoniske skov.

Maj-Britt Nørgaard fejrer et flot jubilæum. For 30. gang står hun for opvarmningen, de sidste 20 år assisteret af fru Erna Iversen (skuespilleren Peter Larsen).

Københavns Idræts-Forening, Københavns Skiklub og BT byder familien-Danmark velkommen til det 48. Maj Invest Eremitageløbet.

Har du endnu ikke tilmeldt dig motionsfesten, så fortvivl ikke. Det kan stadig  nås. Læs mere og tilmeld dig HER