Engang var Klaus Berggreen lungen på midtbanen, som løb solen sort bag Michael Laudrup og Preben Elkjær på Sepp Pionteks dynamitlandshold i 80erne. Nu løber han i Dyrehaven.

Søndag 8. oktober er han en del af årets motionsfest i skoven, den 49. udgave af verdens ældste motionsløb, Eremitageløbet.

»Jeg har været med en halv snes gange, efter jeg kom hjem fra Italien. Jeg kan ikke lade være at tænke på den første gang, jeg løb i Dyrehaven. Jeg var drengespiller, og Verner Koch, en legendarisk træner i Lyngby Boldklub, sendte os ud på en træningstur i skoven. Det var dér, jeg fandt ud af, at jeg havde evner for løb,« siger Klaus Berggreen.

Mandag og onsdag træner den 59-årige fighter med Hjerteforeningens Motionsklub i Dyrehaven, og ofte supplerer han med en lørdagstur i varierede omgivelser sammen med Kim Mikkelsen med fortid i FCK og Frem.

»Jeg kan lide at være en god fysisk form, og jeg kan mærke, at jeg bliver glad i låget af at løbe. Jeg stortrives i det sociale miljø omkring træningen og i Eremitageløbet. Jeg har et stort og stærkt hjerte, og det skal jo holdes i gang,« siger dynamitlandsholdets humørbombe.

Klaus Berggreen har løbet maraton i Rom i 2010 og i Paris året efter, men gamle fodboldben og 42,195 kilometer er ikke længere den bedste kombination, så nu nøjes han med Eremitageløbets 13,3 kilometer.

Klaus Berggreen startede og sluttede sin karriere i Lyngby Boldklub. Undervejs var han seks sæsoner i Italien med de første fire i Pisa i perioden 1982-86. Derefter fulgte et år i Roma og et i Torino.

Han sluttede sin aktive karriere på topplan i 1990 i en alder af 32 år, men spiller stadig veteranfodbold med de gamle venner i hjerteklubben i Lyngby.

Klaus Berggreen debuterede på landsholdet i en kamp i Finland i 1979. I øvrigt i Sepp Pionteks første kamp i spidsen for det danske landshold. Hans sidste landskamp var ved EM i Vesttyskland i 1988.

Han spillede 46 landskampe og scorede fem mål. Et rødt kort fik han også. Det var ved EM i Frankrig i 1984 i den berømte semifinale mod Spanien, hvor Søren Lerby bragte Danmark på 1-0 efter seks minutter, og Preben Elkjær med hul i bukserne sendte bolden op i nattehimlen på straffespark på den glohede Stade Gerland i Lyon. Klaus Berggreen blev vist ud i dramaet i den forlængede spilletid.

I det daglige driver han sin virksomhed PIRO, som primært sælger tøj og sko fra Italien. Navnet er sammensat af de første stavelser i Pisa og Roma.

Du kan stadig nå at tilmelde dig motionsfesten i Dyrehaven. Læs mere og tilmeld dig på www.elob.dk